Рукометна легенда постала ватерполо тренер!

Штефан Кречмар одлучио је да се опроба у другом послу, односно другом спорту.

Остали спортови 07.08.2019 | 17:38
Рукометна легенда постала ватерполо тренер!
Штефан Кречмар некада је "прашио" рукометним теренима, а 12 година након завршетка успјешне каријере одлучио је да се опроба у другим "водама".

Легендарни њемачки рукометаш, који је осим по добрим играма остао упамћен и по бројним тетоважама, пирсингу и честим промјенама боје косе, прихватио је да буде ватерполо тренер.

И то њемачке репрезентације ветерана!

Он је послије само неколико разговора са играчима одлучио да се опроба у новом послу и изазову, и помогне им, будући да је досадашњи селектор Дирк Тизман због приватних обавеза морао да се повуче са клупе.

Њемачка ватерполо селекција ветерана наступа на Свјетском првенству у Јужној Кореји, а Кречмар је одлучио да им помогне својим савјетима.

Одржао је неколико састанака са њима, а одлучио је да не путује на шампионат, већ је путем видео линка свакодневно у контакту са екипом и помаже им својим савјетима.  

"Да, прихватио сам позив и спремам момке за титулу. Свакодневно им путем видео линка шаљем савјете, усмјеравам их на противнике, указујем на важне ствари и надам се да ћемо бити успјешни", поручио је Кречмар, који је као мали волио, и чак и тренирао ватерполо.

Штефан Кречмар, који има 46 година, са екипом Магдебурга својевремено је освојио титулу првака Европе, док је са рукометном селекцијом Њемачке освојио златну медаљу на Европском купу 2002, и сребро на Свјетском првенству годину дана касније. Друго мјесто припало им је на и Олимпијским играма у Атини 2004. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар