Rukometna legenda postala vaterpolo trener!

Štefan Krečmar odlučio je da se oproba u drugom poslu, odnosno drugom sportu.

Ostali sportovi 07.08.2019 | 17:38
Rukometna legenda postala vaterpolo trener!
Štefan Krečmar nekada je "prašio" rukometnim terenima, a 12 godina nakon završetka uspješne karijere odlučio je da se oproba u drugim "vodama".

Legendarni njemački rukometaš, koji je osim po dobrim igrama ostao upamćen i po brojnim tetovažama, pirsingu i čestim promjenama boje kose, prihvatio je da bude vaterpolo trener.

I to njemačke reprezentacije veterana!

On je poslije samo nekoliko razgovora sa igračima odlučio da se oproba u novom poslu i izazovu, i pomogne im, budući da je dosadašnji selektor Dirk Tizman zbog privatnih obaveza morao da se povuče sa klupe.

Njemačka vaterpolo selekcija veterana nastupa na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, a Krečmar je odlučio da im pomogne svojim savjetima.

Održao je nekoliko sastanaka sa njima, a odlučio je da ne putuje na šampionat, već je putem video linka svakodnevno u kontaktu sa ekipom i pomaže im svojim savjetima.  

"Da, prihvatio sam poziv i spremam momke za titulu. Svakodnevno im putem video linka šaljem savjete, usmjeravam ih na protivnike, ukazujem na važne stvari i nadam se da ćemo biti uspješni", poručio je Krečmar, koji je kao mali volio, i čak i trenirao vaterpolo.

Štefan Krečmar, koji ima 46 godina, sa ekipom Magdeburga svojevremeno je osvojio titulu prvaka Evrope, dok je sa rukometnom selekcijom Njemačke osvojio zlatnu medalju na Evropskom kupu 2002, i srebro na Svjetskom prvenstvu godinu dana kasnije. Drugo mjesto pripalo im je na i Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar