Дијего Форлан завршио играчку каријеру!

Бивши репрезентативац Уругваја Дијего Форлан саопштио је да је завршио играчку каријеру у 40. години.  Дошао је и тај дан: Дијего Форлан одсвирао крај! Бивши фудбалер Манчестер јунајтеда и Атлетико Мадрида одлучио је да заврши професионалну каријеру у 40. години.

Фудбал 07.08.2019 | 17:19
Дијего Форлан завршио играчку каријеру!
Некадашњи нападач Атлетико Мадрида и Манчестер јунајтеда последње играчке дане провео је у Китчи из Хонг Конга.

"Била је то тешка одлука. Нисам желео да додје тај тренутак, али јасно је да је то неизбежно и да ћу једног дана морати да престанем да играм професионално фудбал. Донео сам ту одлуку", рекао је Форлан.

Уругвајац је каријеру почео у Индепендијентеу, а касније је наступао за Манчестер јунајтед, Виљареал, Атлетико Мадрид, Интер, Интернационал, Серезо Осаку, Пењарол и Мумбаи Сити.

Са Јунајтедом је 2003. освојио титулу у Премијер лиги, са Атлетиком је 2010. узео трофеј у Лиги Европе, док је са репрезентацијом Уругваја 2011. године освојио трофеј намењен прваку Копа Америке.

Био је најбољи играч Светског првенства 2010. у Јужној Африци.

Један од највећих уругвајских фудбалера свих времена Дијего Форлан решио је да се повуче.

Некадашњи нападач Манчестер јунајтеда и Атлетико Мадрида саопштио је да је после 21 године професионалног играња завршава каријеру.

"Није било лако, нисам желео да дође тај тренутак, али сам знао да ће то морати да се деси. Одлучио сам да престанем професионално да играм фудбал", саопштио је Форлан, који је у мају напунио 40 година.

Славни Уругвајац, који је за репрезентацију те земље од 2002. до 2014. одиграо 112 мечева и постигао 36 голова, претходне сезоне носио је дрес Кичија из Хонгконга.

Са Манчестер јунајтедом освојио је титулу Премијер лиге 2003, ФА куп и Комјунити шилд, са Виљареалом Интертото куп 2004, а највећи успех постигао је са Атлетико Мадридом. У дресу тог клуба подигао је пехар Лиге Европе 2010, као и трофеј УЕФА Суперкупа.

Најбољу сезону имао је 2008/2009 када је као члан Атлетика постигао 32 поготка на 33 меча и био први стрелац лиге испред Сајмуела Етоа из Барселоне и Давида Виље из Валенсије. Те сезоне понео је и трофеј Златна копачка за најбољег стрелца Европе, и то други пут у каријери, након што је исто учинио 2005.

Освојио је и Златну лопту на Светском првенству 2010, када је био и најбољи стрелац, али и креатор најбољег гола против селекције Немачке.

Каријеру је започео у Индипендиентеу, а играо је и за Виљареал, Интер, бразилски Интернационал, Осаку, Пењарол и Мумбај.

Са селекцијом Уругваја освојио је трофеј Копа Америке 2011. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар