Dijego Forlan završio igračku karijeru!

Bivši reprezentativac Urugvaja Dijego Forlan saopštio je da je završio igračku karijeru u 40. godini.  Došao je i taj dan: Dijego Forlan odsvirao kraj! Bivši fudbaler Mančester junajteda i Atletiko Madrida odlučio je da završi profesionalnu karijeru u 40. godini.

Fudbal 07.08.2019 | 17:19
Dijego Forlan završio igračku karijeru!
Nekadašnji napadač Atletiko Madrida i Mančester junajteda poslednje igračke dane proveo je u Kitči iz Hong Konga.

"Bila je to teška odluka. Nisam želeo da dodje taj trenutak, ali jasno je da je to neizbežno i da ću jednog dana morati da prestanem da igram profesionalno fudbal. Doneo sam tu odluku", rekao je Forlan.

Urugvajac je karijeru počeo u Independijenteu, a kasnije je nastupao za Mančester junajted, Viljareal, Atletiko Madrid, Inter, Internacional, Serezo Osaku, Penjarol i Mumbai Siti.

Sa Junajtedom je 2003. osvojio titulu u Premijer ligi, sa Atletikom je 2010. uzeo trofej u Ligi Evrope, dok je sa reprezentacijom Urugvaja 2011. godine osvojio trofej namenjen prvaku Kopa Amerike.

Bio je najbolji igrač Svetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi.

Jedan od najvećih urugvajskih fudbalera svih vremena Dijego Forlan rešio je da se povuče.

Nekadašnji napadač Mančester junajteda i Atletiko Madrida saopštio je da je posle 21 godine profesionalnog igranja završava karijeru.

"Nije bilo lako, nisam želeo da dođe taj trenutak, ali sam znao da će to morati da se desi. Odlučio sam da prestanem profesionalno da igram fudbal", saopštio je Forlan, koji je u maju napunio 40 godina.

Slavni Urugvajac, koji je za reprezentaciju te zemlje od 2002. do 2014. odigrao 112 mečeva i postigao 36 golova, prethodne sezone nosio je dres Kičija iz Hongkonga.

Sa Mančester junajtedom osvojio je titulu Premijer lige 2003, FA kup i Komjuniti šild, sa Viljarealom Intertoto kup 2004, a najveći uspeh postigao je sa Atletiko Madridom. U dresu tog kluba podigao je pehar Lige Evrope 2010, kao i trofej UEFA Superkupa.

Najbolju sezonu imao je 2008/2009 kada je kao član Atletika postigao 32 pogotka na 33 meča i bio prvi strelac lige ispred Sajmuela Etoa iz Barselone i Davida Vilje iz Valensije. Te sezone poneo je i trofej Zlatna kopačka za najboljeg strelca Evrope, i to drugi put u karijeri, nakon što je isto učinio 2005.

Osvojio je i Zlatnu loptu na Svetskom prvenstvu 2010, kada je bio i najbolji strelac, ali i kreator najboljeg gola protiv selekcije Nemačke.

Karijeru je započeo u Indipendienteu, a igrao je i za Viljareal, Inter, brazilski Internacional, Osaku, Penjarol i Mumbaj.

Sa selekcijom Urugvaja osvojio je trofej Kopa Amerike 2011. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar