Аустралија већ саопштила коначан списак за СП!

Аустралија има тим за медаљу – у Кину са бившим играчима Партизана и Звезде! Селектор Аустралије Андреј Леманис већ је одредио 12 играча који ће играти на Светском првенству у Кини.  Једна од репрезентација коју многи виде као "фаворита из сенке" објавила је ростер од 12 играча који ће наступити у Кини. Како вам се чине?

Кошарка 07.08.2019 | 16:22
Аустралија већ саопштила коначан списак за СП!
Аустралијанци су пожурили!

На нешто више од три недеље пред почетка Мундобаскета у Кини, "Озији" су саопшитили коначан списак од 12 кошаркаша који ће сигурно путовати на турнир, тако да прекобројни неће бити чак ни испробани у пријатељским утакмицама против Канаде и САД.

На списку је и Џок Лендејл, доскорашњи играч Партизана, а предност су добила и искусна имена тамошње кошарке која смо виђали и на претходним такмичењима.

То се пре свега односи на Арона Бејнса, Ендрјуа Богута, Патија Милса, Метјуа Делаведову и Џоа Инглса, док је нови НБА кошаркаш међу њима и Џона Болден - бивши играч ФМП, Црвене звезде и Макабија - сада члан Филаделфије.

Осим њих ту су и Ксавијер Кукс, Камерон Глидон, Крис Гулдинг, Николас Кеј и Нејтан Соби, па се већ сада може рећи да "бумери" имају респектабилан састав.

Многи их сматрају као једне од "фаворита из сенки", који би могли да направе изненађење на Мундобаскету и умешају се у борбе за медаље, а Србија се састала са њима на претходним Олимпијским играма и "одржала им лекцију" великом победом.

У полуфиналу је било 87:61 за Србију.

У припремним мечевима за СП "Бумерси" ће играти два пута против Канаде, а потом два пута против САД.

Аустралија се такмичи у групи "Х" са Канадом, Сенегалом и Литванијом, а многи су ову групу описали као "групу смрти".

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар