Australija već saopštila konačan spisak za SP!

Australija ima tim za medalju – u Kinu sa bivšim igračima Partizana i Zvezde! Selektor Australije Andrej Lemanis već je odredio 12 igrača koji će igrati na Svetskom prvenstvu u Kini.  Jedna od reprezentacija koju mnogi vide kao "favorita iz senke" objavila je roster od 12 igrača koji će nastupiti u Kini. Kako vam se čine?

Košarka 07.08.2019 | 16:22
Australija već saopštila konačan spisak za SP!
Australijanci su požurili!

Na nešto više od tri nedelje pred početka Mundobasketa u Kini, "Oziji" su saopšitili konačan spisak od 12 košarkaša koji će sigurno putovati na turnir, tako da prekobrojni neće biti čak ni isprobani u prijateljskim utakmicama protiv Kanade i SAD.

Na spisku je i Džok Lendejl, doskorašnji igrač Partizana, a prednost su dobila i iskusna imena tamošnje košarke koja smo viđali i na prethodnim takmičenjima.

To se pre svega odnosi na Arona Bejnsa, Endrjua Boguta, Patija Milsa, Metjua Delavedovu i Džoa Inglsa, dok je novi NBA košarkaš među njima i Džona Bolden - bivši igrač FMP, Crvene zvezde i Makabija - sada član Filadelfije.

Osim njih tu su i Ksavijer Kuks, Kameron Glidon, Kris Gulding, Nikolas Kej i Nejtan Sobi, pa se već sada može reći da "bumeri" imaju respektabilan sastav.

Mnogi ih smatraju kao jedne od "favorita iz senki", koji bi mogli da naprave iznenađenje na Mundobasketu i umešaju se u borbe za medalje, a Srbija se sastala sa njima na prethodnim Olimpijskim igrama i "održala im lekciju" velikom pobedom.

U polufinalu je bilo 87:61 za Srbiju.

U pripremnim mečevima za SP "Bumersi" će igrati dva puta protiv Kanade, a potom dva puta protiv SAD.

Australija se takmiči u grupi "H" sa Kanadom, Senegalom i Litvanijom, a mnogi su ovu grupu opisali kao "grupu smrti".

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar