Србија - Финска у Зрењанину: Чека се још само Јокић!

Све улазнице за меч у „Кристалној дворани“ су распродате.

Кошарка 07.08.2019 | 14:28
Србија - Финска у Зрењанину: Чека се још само Јокић!
Репрезентација Србије полако улази у такмичарски ритам. Након одрађених припрема на Копаонику, те убедљиве победе у првој контролној утакмици против Борца у Чачку претходног викенда (97:66), српске кошаркаше данас очекује нови двобој, овога пута против Финске у „Кристалној дворани“ у Зрењанину (РТС 1, Арена Спорт, 21.00). Кошаркашки савез Србије објавио је да су све улазнице за овај меч распродате, па Орлове дефинитивно очекује огромна подршка у срцу Баната.

Селектор Србије, Александар Ђорђевић, за меч против Финске имаће на располагању све играче осим Николе Јокића, који се припремама прикључује у четвртак. Каже да је веома срећан што ће кошаркашка репрезентација након дужег периода поново играти у највећем граду у Банату.

„Када год имамо прилику, са великим задовољством играмо припремне утакмице ван Београда. Овај пут ред је дошао и на Зрењанин, а чињеница да су све улазнице распродате и да влада огромно интересовање за утакмицу против Финске, чини нас посебно радосним. Драго ми је што ће репрезентација након дужег времена играти у Зрењанину и верујем да ћемо се на прави начин одужити љубитељима кошарке који ће доћи да нас подрже“, изјавио је Ђорђевић.

У Зрењанину највероватније неће наступити Немања Бјелица, који је ушинуо врат, а под знаком питања је и Никола Милутинов због повреде задње ложе.

После меча у Зрењанину, састав Србије враћа се назад за Београд где ће се у суботу састати са репрезентацијом Литваније у „Штарк арени“. Ваља још једном напоменути да ова утакмица има и хуманитарни значај, пошто ће половина прихода од продаје улазница бити прослеђена за изградњу инклузивних игралишта, а све у сарадњи са УНИЦЕФ-ом. Биће то уједно и опроштај кошаркаша од домаће публике.

Србија ће 12. августа играти против Литваније у Каунасу, након чега је од 16. до 18. августа очекује учешће на Акрополис купу где ће им противници бити селекције Грчке, Италије и Турске. Затим следи пут у Кину и завршне провере против Италије, 23. августа, потом Новог Зеланда два дана касније, као и Француске 27. августа.

Прву утакмицу на Мундобаскету Србија ће играти у Фошану против Анголе 31. августа од 09.30 по средњеевропском времену.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар