Srbija - Finska u Zrenjaninu: Čeka se još samo Jokić!

Sve ulaznice za meč u „Kristalnoj dvorani“ su rasprodate.

Košarka 07.08.2019 | 14:28
Srbija - Finska u Zrenjaninu: Čeka se još samo Jokić!
Reprezentacija Srbije polako ulazi u takmičarski ritam. Nakon odrađenih priprema na Kopaoniku, te ubedljive pobede u prvoj kontrolnoj utakmici protiv Borca u Čačku prethodnog vikenda (97:66), srpske košarkaše danas očekuje novi dvoboj, ovoga puta protiv Finske u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu (RTS 1, Arena Sport, 21.00). Košarkaški savez Srbije objavio je da su sve ulaznice za ovaj meč rasprodate, pa Orlove definitivno očekuje ogromna podrška u srcu Banata.

Selektor Srbije, Aleksandar Đorđević, za meč protiv Finske imaće na raspolaganju sve igrače osim Nikole Jokića, koji se pripremama priključuje u četvrtak. Kaže da je veoma srećan što će košarkaška reprezentacija nakon dužeg perioda ponovo igrati u najvećem gradu u Banatu.

„Kada god imamo priliku, sa velikim zadovoljstvom igramo pripremne utakmice van Beograda. Ovaj put red je došao i na Zrenjanin, a činjenica da su sve ulaznice rasprodate i da vlada ogromno interesovanje za utakmicu protiv Finske, čini nas posebno radosnim. Drago mi je što će reprezentacija nakon dužeg vremena igrati u Zrenjaninu i verujem da ćemo se na pravi način odužiti ljubiteljima košarke koji će doći da nas podrže“, izjavio je Đorđević.

U Zrenjaninu najverovatnije neće nastupiti Nemanja Bjelica, koji je ušinuo vrat, a pod znakom pitanja je i Nikola Milutinov zbog povrede zadnje lože.

Posle meča u Zrenjaninu, sastav Srbije vraća se nazad za Beograd gde će se u subotu sastati sa reprezentacijom Litvanije u „Štark areni“. Valja još jednom napomenuti da ova utakmica ima i humanitarni značaj, pošto će polovina prihoda od prodaje ulaznica biti prosleđena za izgradnju inkluzivnih igrališta, a sve u saradnji sa UNICEF-om. Biće to ujedno i oproštaj košarkaša od domaće publike.

Srbija će 12. avgusta igrati protiv Litvanije u Kaunasu, nakon čega je od 16. do 18. avgusta očekuje učešće na Akropolis kupu gde će im protivnici biti selekcije Grčke, Italije i Turske. Zatim sledi put u Kinu i završne provere protiv Italije, 23. avgusta, potom Novog Zelanda dva dana kasnije, kao i Francuske 27. avgusta.

Prvu utakmicu na Mundobasketu Srbija će igrati u Fošanu protiv Angole 31. avgusta od 09.30 po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar