Параховски стигао у Партизан!

Артсјом Параховски је нови центар Партизана НИС! Сада и званично: Партизан има новог центра! Црно-бели добили велики појачање под кошем. . .

Кошарка 07.08.2019 | 15:06
Параховски стигао у Партизан!
Искусни центар, који иза себе има богато евролигашко искуство, у редове црно-белих стиже из литванског Ритаса за који је наступао у сезони 2018/19.

Снажни, 211 центиметара високи центар, рођен је 6. октобра 1987. у Минску, а студирао је на америчким универзитетима Јужни Ајдахо и Редфорд.

Професионалну каријеру Параховски је почео у Риги, да би потом играо за италијански Канту, Будивељник из Кијева, турски Ешекшехир, Хапоел из Јерусалима, Нижњи Новгород, Уникс из Казања, Макаби из Тел Авива.

На крају за Ритас, у чијем се дресу минуле сезоне састао са екипом Партизана током Топ 16 фазе 7Даyс Еврокупа.

У досадашњој каријери, Параховски је освајао титуле државног првака у Летонији и Израелу, играо финале ВТБ лиге и освајао национални куп у Израелу и Литванији, где је прошле сезоне проглашен и за најкориснијег играча тог такмичења.

Такође, у својој последњој сезони на колеџу, "Арт" Параховски је био најбољи скакач НЦАА. Евролигашко искуство је стекао бранећи боје Нижњи Новгорода, Уникса и Макабија.



Партизан је од данас јачи за Белоруса!

Искусни центар Артсјом Параховски (31, 211цм) и званично је постао члан црно-белих саопштио је Партизан на свом званичном сајту овог јутра, само неколико дана након што се у медијима појавила ова информација.

Параховски има богато евролигашко искуство стечено играјући за Нижњи Новгород, Уникс и Макаби, а у Партизан долази из Вилњуса - односно Ритаса.

Занимљиво је да је студирао на америчним универзитетима (Јужни Ајдахо и Редфорд), док је играо и за Канту, Будивељник, Ешкешехир и Хапоел, што значи да је обишао "добар део" најјачих кошаркаших лига у Европи.

На сајту Партизана не води се на колико је уговор потписан, али судећи по пракси уобичајеним за европске оквире - претпоставка је да је до краја сезоне.

Управо је Артсјом Параховски био најављена "бомба" о којој је председник клуба Остоја Мијаиловић говорио прошле недеље, а у питању је већ шесто појачање Партизана за ову сезону, видећемо да ли ће их бити још.

Занимљиво је да навијачи Партизана не памте по добром Параховског пошто је прошле сезоне у дресу Ритаса постигао тројку за победу у последњим секундама у Еврокупу.

- ПРЕЛАЗНИ РОК -

ДОШЛИ: Немања Гордић, Рашон Томас, Вилијам Мозли, Жанис Пејнерс, Кори Волден и Артсјом Параховски.

ОТИШЛИ: Вања Маринковић (Валенсија), Џок Лендејл (Жалгирис), Амар Гегић, Урош Трифуновић (позајмица у Мегу).



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар