Parahovski stigao u Partizan!

Artsjom Parahovski je novi centar Partizana NIS! Sada i zvanično: Partizan ima novog centra! Crno-beli dobili veliki pojačanje pod košem. . .

Košarka 07.08.2019 | 15:06
Parahovski stigao u Partizan!
Iskusni centar, koji iza sebe ima bogato evroligaško iskustvo, u redove crno-belih stiže iz litvanskog Ritasa za koji je nastupao u sezoni 2018/19.

Snažni, 211 centimetara visoki centar, rođen je 6. oktobra 1987. u Minsku, a studirao je na američkim univerzitetima Južni Ajdaho i Redford.

Profesionalnu karijeru Parahovski je počeo u Rigi, da bi potom igrao za italijanski Kantu, Budiveljnik iz Kijeva, turski Ešekšehir, Hapoel iz Jerusalima, Nižnji Novgorod, Uniks iz Kazanja, Makabi iz Tel Aviva.

Na kraju za Ritas, u čijem se dresu minule sezone sastao sa ekipom Partizana tokom Top 16 faze 7Days Evrokupa.

U dosadašnjoj karijeri, Parahovski je osvajao titule državnog prvaka u Letoniji i Izraelu, igrao finale VTB lige i osvajao nacionalni kup u Izraelu i Litvaniji, gde je prošle sezone proglašen i za najkorisnijeg igrača tog takmičenja.

Takođe, u svojoj poslednjoj sezoni na koledžu, "Art" Parahovski je bio najbolji skakač NCAA. Evroligaško iskustvo je stekao braneći boje Nižnji Novgoroda, Uniksa i Makabija.



Partizan je od danas jači za Belorusa!

Iskusni centar Artsjom Parahovski (31, 211cm) i zvanično je postao član crno-belih saopštio je Partizan na svom zvaničnom sajtu ovog jutra, samo nekoliko dana nakon što se u medijima pojavila ova informacija.

Parahovski ima bogato evroligaško iskustvo stečeno igrajući za Nižnji Novgorod, Uniks i Makabi, a u Partizan dolazi iz Vilnjusa - odnosno Ritasa.

Zanimljivo je da je studirao na američnim univerzitetima (Južni Ajdaho i Redford), dok je igrao i za Kantu, Budiveljnik, Eškešehir i Hapoel, što znači da je obišao "dobar deo" najjačih košarkaših liga u Evropi.

Na sajtu Partizana ne vodi se na koliko je ugovor potpisan, ali sudeći po praksi uobičajenim za evropske okvire - pretpostavka je da je do kraja sezone.

Upravo je Artsjom Parahovski bio najavljena "bomba" o kojoj je predsednik kluba Ostoja Mijailović govorio prošle nedelje, a u pitanju je već šesto pojačanje Partizana za ovu sezonu, videćemo da li će ih biti još.

Zanimljivo je da navijači Partizana ne pamte po dobrom Parahovskog pošto je prošle sezone u dresu Ritasa postigao trojku za pobedu u poslednjim sekundama u Evrokupu.

- PRELAZNI ROK -

DOŠLI: Nemanja Gordić, Rašon Tomas, Vilijam Mozli, Žanis Pejners, Kori Volden i Artsjom Parahovski.

OTIŠLI: Vanja Marinković (Valensija), Džok Lendejl (Žalgiris), Amar Gegić, Uroš Trifunović (pozajmica u Megu).



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar