Са свима можемо у Кини, и са Грцима да се ''покољемо''!

Дино Радончић верује да ће кошаркаши Црне Горе на дебију на Мундобаскету "скупо продати кожу".

Кошарка 07.08.2019 | 15:44
Са свима можемо у Кини, и са Грцима да се ''покољемо''!
Кошаркашка репрезентација Црне Горе у Колашину се припрема за Светско првенство у Кини.

Под будним надзором селектора Звездана Митровића ради се "пуном паром", иако се још нису сви играчи прикључили припремама.

За Црну Гору сам наступ на Мундобаскету представља успех, а кошаркаши поручују да ће се максимално потрудити да оставе што бољи утисак и остваре што бољи резултат.

Дино Радончић, млади крилни играч, каже да треба ићи корак по корак.

"До Кине има још доста. Прво треба добро да тренирамо, добро да се припремимо, да атмосфера буде што боља. Што се очекивања на Светском првенству тиче, рекао сам 100 пута, самим тим што смо тамо то је огроман успех. Шта год да урадимо, утакмицу по утакмицу, треба да будемо задовољни", изјавио је за "Вијести" Радончић.

Црна Гора ће дебитовати у Кини на Мундобаскету, у групи са Бразилом, Новим Зеландом и Грчком.

Кошаркаш Мурсије верује да његова селекција ником неће бити лак залогај.

"Надам се да ће против Бразила бити егал утакмица у којој ћемо моћи да остваримо победу. Они су доста брза екипа, лично познајем три-четири играча, знам какву игру воле. Мислим да ћемо то моћи да зауставимо. Мислим да можемо да добијемо и Нови Зеланд", самоуверен је донедавно играч Реал Мадрида.

Најтежи посао биће против фаворита групе - Грчке, предвођене сјајним Јанисом Адетокунбом.

Ипак, Радончић истиче да ће и на том мечу Црна Гора “показати оштре зубе“.

"Са Грчком можемо да се 'покољемо'. Мислим да имамо квалитет и не могу да кажем да ће Грци доћи да нас ‚развале‘. Пружићемо максимум да парирамо Грчкој која долази са најбољим играчем света и генерално одличним тимом".

Светско првенство у Кини на програму је од 31. августа до 15. септембра, а Црна Гора ће после одмеравања снага са Асвелом у Колашину, главну проверу имати у Француској, где путује 14. августа на турнир на којем ће уз домаћина играти и Бразил и Аргентина.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар