Sa svima možemo u Kini, i sa Grcima da se ''pokoljemo''!

Dino Radončić veruje da će košarkaši Crne Gore na debiju na Mundobasketu "skupo prodati kožu".

Košarka 07.08.2019 | 15:44
Sa svima možemo u Kini, i sa Grcima da se ''pokoljemo''!
Košarkaška reprezentacija Crne Gore u Kolašinu se priprema za Svetsko prvenstvo u Kini.

Pod budnim nadzorom selektora Zvezdana Mitrovića radi se "punom parom", iako se još nisu svi igrači priključili pripremama.

Za Crnu Goru sam nastup na Mundobasketu predstavlja uspeh, a košarkaši poručuju da će se maksimalno potruditi da ostave što bolji utisak i ostvare što bolji rezultat.

Dino Radončić, mladi krilni igrač, kaže da treba ići korak po korak.

"Do Kine ima još dosta. Prvo treba dobro da treniramo, dobro da se pripremimo, da atmosfera bude što bolja. Što se očekivanja na Svetskom prvenstvu tiče, rekao sam 100 puta, samim tim što smo tamo to je ogroman uspeh. Šta god da uradimo, utakmicu po utakmicu, treba da budemo zadovoljni", izjavio je za "Vijesti" Radončić.

Crna Gora će debitovati u Kini na Mundobasketu, u grupi sa Brazilom, Novim Zelandom i Grčkom.

Košarkaš Mursije veruje da njegova selekcija nikom neće biti lak zalogaj.

"Nadam se da će protiv Brazila biti egal utakmica u kojoj ćemo moći da ostvarimo pobedu. Oni su dosta brza ekipa, lično poznajem tri-četiri igrača, znam kakvu igru vole. Mislim da ćemo to moći da zaustavimo. Mislim da možemo da dobijemo i Novi Zeland", samouveren je donedavno igrač Real Madrida.

Najteži posao biće protiv favorita grupe - Grčke, predvođene sjajnim Janisom Adetokunbom.

Ipak, Radončić ističe da će i na tom meču Crna Gora “pokazati oštre zube“.

"Sa Grčkom možemo da se 'pokoljemo'. Mislim da imamo kvalitet i ne mogu da kažem da će Grci doći da nas ‚razvale‘. Pružićemo maksimum da pariramo Grčkoj koja dolazi sa najboljim igračem sveta i generalno odličnim timom".

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a Crna Gora će posle odmeravanja snaga sa Asvelom u Kolašinu, glavnu proveru imati u Francuskoj, gde putuje 14. avgusta na turnir na kojem će uz domaćina igrati i Brazil i Argentina.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar