Након високог лета у Вашингтону, Кирјос одмах ниско пао!

Ћорић спасао две меч лопте, Кирјос се свађао и одмах испао са Роџерс купа! Борна Ћорић и Александар Зверев прошли су у наредне рунде Роџерс купа, док је елиминисан Ник Кирјос.  Аустралијанац након трофеја у престоници САД, претрпео пораз у првом мечу на мастерсу у Канади. Поново правио "циркус".

Тенис 07.08.2019 | 13:50
Након високог лета у Вашингтону, Кирјос одмах ниско пао!
Кирјос је поражен од Британца Кајла Едмунда већ у првом мечу по освајању АТП турнира у Вашингтону.

Аустралијанац је правио проблеме јер се често расправљао са главним судијом, а у једном тренутку је захтевао и прекид меча због кише.

С друге стране, Немац Зверев је надиграо другог Британца Камерона Норија са 7:6 (4), 6:4 и заказао дуел са Николозом Басашвилијем у осмини финала.

Грузин је после победе над Душаном Лајовићем, на Мастерсу у Монтреалу надиграо и Немца Јан-Ленарда Штруфа после преокрета са 2:6, 6:2, 6:3.

Велику победу остварио је Хрват Борна Ћорић за први пласман у другу рунду неког турнира после Халеа.

Ћорић је спасао две меч лопте против полуфиналисте Вашингтона Петера Гојовчика и победио Немца са 2:6, 6:1, 7:6 (2).

Елиминисан је Белгијанац Давид Гофан, а даље су прошли између осталих Дијего Шварцман, Џон Милман и Хурберт Хуркач.

У среду ће на терен први носилац и бранилац титуле Рафаел Надал, који од 18х игра против Британца Данијела Евенса,

Ник Кирјос је после сјајних резултата остварених на турниру у Вашингтону, одмах подбацио на мастерсу у Канади.

Након што се окитио титулом на турниру АТП серије 500 у главном граду САД, очекивало се да би и у Монтреалу могао да понови добар резултат, али је он претрпео пораз већ у првом мечу.

Изгубио је глатко од Кајла Едмунда у два сета - 6:3, 6:4 и то после 70 минута игре.

Кирјос је, у свом стилу, осим против Британца "играо" и против судије на том дуелу, јер је са њим водио више пута конверзацију. Био је много више фокусиран на то да "избоксује" бели пешкир уместо шареног турнирског(?!), а на руку му није ишао ни прекид од готово сат и по времена у другом сету због кише.

Податак који најбоље говори колико Кирјос није био у мечу је тај да није успео да дође ни до једне брејк прилике. Ту расејаност Британац је сјајно искористио и славио први пут против Аустралијанца у каријери, након три везана пораза.

Ипак, Кирјос није пропустио прилику да забави и себе и публику, а најслађе се забавио када је његов ривал "насео" на финту сервиса испод руке.

Додуше, Едмунд је упркос "моши" показао своје квалитете и добар тенис.

Кирјос је после слабе партије пропустио да се други пут у само неколико дана поново сретне са Данилом Медведевим, осмим носиоцем у Монтреалу, којег је савладао у финалу турнира у Вашингтону.

Едмунд, који је 33. играч, против Медведева, осмог са АТП листе, има стопостотан учинак до сада - две победе из два меча, и у другом колу у Канади покушаће да настави тим путем.

Чилић сигуран на старту Роџерс купа. Хрватски тенисер Марин Чилић пласирао се у друго коло Роџерс купа у Монтреалу, пошто је победио Американца Бредлија Клана са 6:3, 7:6 (7).

Чилић, тренутно 16. тенисер, до победе је стигао после сат и 38 минута игре.

Наредни противник хрватског тенисера биће бољи из меча између Аустралијанца Џона Милмана и Шпанца Фелисијана Лопеса.

У друго коло мастерса у Монтреалу пласирао се и Британац Данијел Еванс, који је био бољи од Аустралијанца Алекса де Минора, 6:4, 7:6. Британца у другом колу чека бранилац титуле, Шпанац Рафаел Надал.

Прву степеницу на мастерсу у Монтрелу прескочио је и Молдавац Раду Албот. Он је победио Француза Жила Симона са 6:4, 6:2. 

Мастерс у Канади игра се за наградни фонд од 5,7 милиона долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар