Nakon visokog leta u Vašingtonu, Kirjos odmah nisko pao!

Ćorić spasao dve meč lopte, Kirjos se svađao i odmah ispao sa Rodžers kupa! Borna Ćorić i Aleksandar Zverev prošli su u naredne runde Rodžers kupa, dok je eliminisan Nik Kirjos.  Australijanac nakon trofeja u prestonici SAD, pretrpeo poraz u prvom meču na mastersu u Kanadi. Ponovo pravio "cirkus".

Tenis 07.08.2019 | 13:50
Nakon visokog leta u Vašingtonu, Kirjos odmah nisko pao!
Kirjos je poražen od Britanca Kajla Edmunda već u prvom meču po osvajanju ATP turnira u Vašingtonu.

Australijanac je pravio probleme jer se često raspravljao sa glavnim sudijom, a u jednom trenutku je zahtevao i prekid meča zbog kiše.

S druge strane, Nemac Zverev je nadigrao drugog Britanca Kamerona Norija sa 7:6 (4), 6:4 i zakazao duel sa Nikolozom Basašvilijem u osmini finala.

Gruzin je posle pobede nad Dušanom Lajovićem, na Mastersu u Montrealu nadigrao i Nemca Jan-Lenarda Štrufa posle preokreta sa 2:6, 6:2, 6:3.

Veliku pobedu ostvario je Hrvat Borna Ćorić za prvi plasman u drugu rundu nekog turnira posle Halea.

Ćorić je spasao dve meč lopte protiv polufinaliste Vašingtona Petera Gojovčika i pobedio Nemca sa 2:6, 6:1, 7:6 (2).

Eliminisan je Belgijanac David Gofan, a dalje su prošli između ostalih Dijego Švarcman, Džon Milman i Hurbert Hurkač.

U sredu će na teren prvi nosilac i branilac titule Rafael Nadal, koji od 18h igra protiv Britanca Danijela Evensa,

Nik Kirjos je posle sjajnih rezultata ostvarenih na turniru u Vašingtonu, odmah podbacio na mastersu u Kanadi.

Nakon što se okitio titulom na turniru ATP serije 500 u glavnom gradu SAD, očekivalo se da bi i u Montrealu mogao da ponovi dobar rezultat, ali je on pretrpeo poraz već u prvom meču.

Izgubio je glatko od Kajla Edmunda u dva seta - 6:3, 6:4 i to posle 70 minuta igre.

Kirjos je, u svom stilu, osim protiv Britanca "igrao" i protiv sudije na tom duelu, jer je sa njim vodio više puta konverzaciju. Bio je mnogo više fokusiran na to da "izboksuje" beli peškir umesto šarenog turnirskog(?!), a na ruku mu nije išao ni prekid od gotovo sat i po vremena u drugom setu zbog kiše.

Podatak koji najbolje govori koliko Kirjos nije bio u meču je taj da nije uspeo da dođe ni do jedne brejk prilike. Tu rasejanost Britanac je sjajno iskoristio i slavio prvi put protiv Australijanca u karijeri, nakon tri vezana poraza.

Ipak, Kirjos nije propustio priliku da zabavi i sebe i publiku, a najslađe se zabavio kada je njegov rival "naseo" na fintu servisa ispod ruke.

Doduše, Edmund je uprkos "moši" pokazao svoje kvalitete i dobar tenis.

Kirjos je posle slabe partije propustio da se drugi put u samo nekoliko dana ponovo sretne sa Danilom Medvedevim, osmim nosiocem u Montrealu, kojeg je savladao u finalu turnira u Vašingtonu.

Edmund, koji je 33. igrač, protiv Medvedeva, osmog sa ATP liste, ima stopostotan učinak do sada - dve pobede iz dva meča, i u drugom kolu u Kanadi pokušaće da nastavi tim putem.

Čilić siguran na startu Rodžers kupa. Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Rodžers kupa u Montrealu, pošto je pobedio Amerikanca Bredlija Klana sa 6:3, 7:6 (7).

Čilić, trenutno 16. teniser, do pobede je stigao posle sat i 38 minuta igre.

Naredni protivnik hrvatskog tenisera biće bolji iz meča između Australijanca Džona Milmana i Španca Felisijana Lopesa.

U drugo kolo mastersa u Montrealu plasirao se i Britanac Danijel Evans, koji je bio bolji od Australijanca Aleksa de Minora, 6:4, 7:6. Britanca u drugom kolu čeka branilac titule, Španac Rafael Nadal.

Prvu stepenicu na mastersu u Montrelu preskočio je i Moldavac Radu Albot. On je pobedio Francuza Žila Simona sa 6:4, 6:2. 

Masters u Kanadi igra se za nagradni fond od 5,7 miliona dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar