Пале: 21 година од убиства Срђана Кнежевића

У Палама ће бити обиљежена 21 година од убиства некадашњег команданта специјалне јединице Војске Републике Српске "Бели вукови", Срђана Кнежевића.

Република Српска 07.08.2019 | 09:27
Пале: 21 година од убиства Срђана Кнежевића
Породица Кнежевић и Удружење "Бели вукови" све ове године изражавају огорчење чињеницом да правосудне институције још немају одговор на питање ко је убио, а ко наредио и организовао убиство њиховог легендарног команданта - Белог вука, који је у вријеме убиства обављао дужност замјеника начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево.

Срђан Кнежевић убијен је у августу 1998. године испред улаза у зграду у којој је становао у центру Пала, а његове убице никада нису пронађене.

Специјална једница Бели вукови, чији је командант био, формирана је 1993. године. За ову јединицу први пут се чуло у борбама на Мошевачком брду. Јединица је добила име по томе што су остали завијани у мећави на Бјелашници.

(Агенције)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Е

07.08.2019 07:57

И о чему сад треба да причамо кад 21 годину се не зна ко је убио замјеника начелника тада ЦЈБ С Сарајево Срђана Кнежевића а исто нешто касније и начелника истог Центра Жељка Марковић. Ни убица ни наручиоца. Чиста мафијашка држава или тотално неспособна, нема трећег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.08.2019 10:13

Интересантно, пуно команданата који су пуно знали су ликвидирани.

Name

Куки

07.08.2019 08:03

Да се тада дигла кука И мотика И истрајало у проналазењу И процесуирању криваца, пуно би мање било убитстава након тога. Назалост није

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

07.08.2019 08:42

Вецна ти слава и хвала ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

07.08.2019 08:56

Слава Срђану! У рату добио све битке! У миру убише га домаћи криминалци и моћници налогодавци! Надам се да ће неко отворити фасциклу и привести правди те зликавце,јер све се зна.Након Срђана многи припадници МУП-а су ликвидирани или на други начин смакнути у сарадњи са међународном заједницом. Ликвидатори су били за "стас кво" и очување властитих позиција и криминалног миљеа,а ликвидирани су били за борбу против криминала,тј.њих, и очување Републике Српске гдј је припадао и Срђан. Почивај у миру јуначе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слава и покој души

07.08.2019 10:13

Тужна је и поразна чињеница, да велики борци, јунаци и прави Срби, родољуби, страдају у миру од небораца и нељуди, жељних власти, похлепних и бахатих. Невјероватно је, да се у тако малом мјесту не зна истина, поготиво послије толико година. Једина истина и правда, послије свега је Бог, који суди правично, а свим мучким убицама је мјесто у паклу. Почивај Срђане, велики човјече, као и сви остали мучки убијени од својих, у рају, а за поштени народ си био и остао Јунак и велики Човјек. Слава ти и хвала довијека!

Name

лола

07.08.2019 09:56

Правда је спора али достизна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

срамно

07.08.2019 10:42

Нико да написе ко издрзава казну за Пантера!!! Јел јос неког тај лисио живота!!! Засто се тај зликовац не натјера да казе налогодавце и подигне му се казна за јос 20 година!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б

07.08.2019 11:13

Ајмо сад они сто казу : пуковнице само зови. Имате ли коментар на убиство српскиг јунака. Изгледа да јунаци у рату у миру бивају ил просјаци и ил убијени. Тако је бар наса историја до сада показала. Ал боље бити мртав јунак него да се послије рата претворио у сљам и убицу дјеце. Нека му је вјецна слава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

07.08.2019 13:36

Властодршци су једно вријеме обећавали породици и јавности да ће расвијетлити убиство Срђана Кнежевића и друга убиства извршена на подручју Сарајевско Романијске регије, а сада више и не спомињу. Жалосно је што они који обећавају неће да кажу истину и чињенично стање у овом кривичном предмету, да, како породица тако и јавност, зна да је у овом предмету, због нестручног рада истрага доведена у питање, највјероватније и посредног политичког утицаја је све тако завршено, да је Врховни суд Републике Српске оптуженим потврдио ослобађајућу пресуду. На основу онога са чиме се располагало у судском спису Суд другачију пресуду није могао ни донијети. Они који су обухваћени у овом истражном поступку, а на основу судске пресуде, су из буџета Републике Српске „дебело“ наплатили у износу од 1.200.000,оо КМ. То је врло добро познато тадашњем министру Селману, јер је за вријеме његовог министровања тај износ исплаћен. Нико за лош рад и штетне посљедице тог рада није одговарао, ма не да је одговарао, већ нико никог није ни упитао. Такво стање је у многим предметима и никакво чудо није што имамо нерасвијетљена тешка и сложена кривична дјела. Све је засновано на прикривању чињеничног стања и нико никог не тјера да ради и кажњава због штетних посљедица, како би успоставио индивидуалну одговорност. Слажем се да истрага дође до „зида“, али у тој дотадашњој истрази мора бити исказана висока професионалност и изражена криминалистичка струка. Ма каква бахатост, сила и умишљај свезналости, већ се треба вратити струци и науци и организовати рад истражних и судских органа. Џаба је млантарати неку теорију у кружоцима исијајући кафе, без рада, реда и дисциплине, искуства, добри расвијетљених примјера. Због свега овог негативног нам истражни и судски органи и јесу у забрињавајућем стању. Кад кажем истражних органа да напоменем да је полиција сервис Тужилаштву. О овој проблематици, о стварном стању у овим органима, се треба више причати, као и о стварним узроцима нерасвијетљених тешких кривичних дјела. На досадашњу већ устаљену критику увијек има контра критика и правдање и народ је на то огуглао, али када се изнесу конкретне чињенице, недостаци, незаконито поступање у предузимању мјере и радње, остављене не довршене мјере и радње и предмет истраге негдје одложен у пасиви и заборављен и руководиоци за те предмете никог и не питају, онда нема оправдања и контра критике, већ је онда видно да је заиста упитно функционисање институција и онда се поставља и питање како имати повјерења у те институције. Све ово је јадно и чемерно. Никад до сада нисмо имали више стручњака, магистара и доктора, а већег јада и незадовољства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси полицајац

07.08.2019 19:59

Зељко сам лицно знао,цовјек 1 Лига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сергије

08.08.2019 06:41

Полиција сигурно интензивно трага за починиоцем

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.08.2019 11:54

Да, да, интензивно трага, на начин да са овим предметом нико није задужен. Навикли су да обмањују јавност.