Pale: 21 godina od ubistva Srđana Kneževića

U Palama će biti obilježena 21 godina od ubistva nekadašnjeg komandanta specijalne jedinice Vojske Republike Srpske "Beli vukovi", Srđana Kneževića.

Republika Srpska 07.08.2019 | 09:27
Pale: 21 godina od ubistva Srđana Kneževića
Porodica Knežević i Udruženje "Beli vukovi" sve ove godine izražavaju ogorčenje činjenicom da pravosudne institucije još nemaju odgovor na pitanje ko je ubio, a ko naredio i organizovao ubistvo njihovog legendarnog komandanta - Belog vuka, koji je u vrijeme ubistva obavljao dužnost zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

Srđan Knežević ubijen je u avgustu 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u centru Pala, a njegove ubice nikada nisu pronađene.

Specijalna jednica Beli vukovi, čiji je komandant bio, formirana je 1993. godine. Za ovu jedinicu prvi put se čulo u borbama na Moševačkom brdu. Јedinica je dobila ime po tome što su ostali zavijani u mećavi na Bjelašnici.

(Agencije)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Е

07.08.2019 07:57

И о чему сад треба да причамо кад 21 годину се не зна ко је убио замјеника начелника тада ЦЈБ С Сарајево Срђана Кнежевића а исто нешто касније и начелника истог Центра Жељка Марковић. Ни убица ни наручиоца. Чиста мафијашка држава или тотално неспособна, нема трећег.

ODGOVORITE
Name

re

07.08.2019 10:13

Interesantno, puno komandanata koji su puno znali su likvidirani.

Name

Kuki

07.08.2019 08:03

Da se tada digla kuka I motika I istrajalo u pronalazenju I procesuiranju krivaca, puno bi manje bilo ubitstava nakon toga. Nazalost nije

ODGOVORITE
Name

Joja

07.08.2019 08:42

Vecna ti slava i hvala ...

ODGOVORITE
Name

055

07.08.2019 08:56

Slava Srđanu! U ratu dobio sve bitke! U miru ubiše ga domaći kriminalci i moćnici nalogodavci! Nadam se da će neko otvoriti fasciklu i privesti pravdi te zlikavce,jer sve se zna.Nakon Srđana mnogi pripadnici MUP-a su likvidirani ili na drugi način smaknuti u saradnji sa međunarodnom zajednicom. Likvidatori su bili za "stas kvo" i očuvanje vlastitih pozicija i kriminalnog miljea,a likvidirani su bili za borbu protiv kriminala,tj.njih, i očuvanje Republike Srpske gdj je pripadao i Srđan. Počivaj u miru junače!

ODGOVORITE
Name

Slava i pokoj duši

07.08.2019 10:13

Tužna je i porazna činjenica, da veliki borci, junaci i pravi Srbi, rodoljubi, stradaju u miru od neboraca i neljudi, željnih vlasti, pohlepnih i bahatih. Nevjerovatno je, da se u tako malom mjestu ne zna istina, pogotivo poslije toliko godina. Jedina istina i pravda, poslije svega je Bog, koji sudi pravično, a svim mučkim ubicama je mjesto u paklu. Počivaj Srđane, veliki čovječe, kao i svi ostali mučki ubijeni od svojih, u raju, a za pošteni narod si bio i ostao Junak i veliki Čovjek. Slava ti i hvala dovijeka!

Name

lola

07.08.2019 09:56

Pravda je spora ali dostizna!

ODGOVORITE
Name

sramno

07.08.2019 10:42

Niko da napise ko izdrzava kaznu za Pantera!!! Jel jos nekog taj lisio života!!! Zasto se taj zlikovac ne natjera da kaze nalogodavce i podigne mu se kazna za jos 20 godina!!!

ODGOVORITE
Name

B

07.08.2019 11:13

Ajmo sad oni sto kazu : pukovnice samo zovi. Imate li komentar na ubistvo srpskig junaka. Izgleda da junaci u ratu u miru bivaju il prosjaci i il ubijeni. Tako je bar nasa istorija do sada pokazala. Al bolje biti mrtav junak nego da se poslije rata pretvorio u sljam i ubicu djece. Neka mu je vjecna slava!

ODGOVORITE
Name

istina

07.08.2019 13:36

Vlastodršci su jedno vrijeme obećavali porodici i javnosti da će rasvijetliti ubistvo Srđana Kneževića i druga ubistva izvršena na području Sarajevsko Romanijske regije, a sada više i ne spominju. Žalosno je što oni koji obećavaju neće da kažu istinu i činjenično stanje u ovom krivičnom predmetu, da, kako porodica tako i javnost, zna da je u ovom predmetu, zbog nestručnog rada istraga dovedena u pitanje, najvjerovatnije i posrednog političkog uticaja je sve tako završeno, da je Vrhovni sud Republike Srpske optuženim potvrdio oslobađajuću presudu. Na osnovu onoga sa čime se raspolagalo u sudskom spisu Sud drugačiju presudu nije mogao ni donijeti. Oni koji su obuhvaćeni u ovom istražnom postupku, a na osnovu sudske presude, su iz budžeta Republike Srpske „debelo“ naplatili u iznosu od 1.200.000,oo KM. To je vrlo dobro poznato tadašnjem ministru Selmanu, jer je za vrijeme njegovog ministrovanja taj iznos isplaćen. Niko za loš rad i štetne posljedice tog rada nije odgovarao, ma ne da je odgovarao, već niko nikog nije ni upitao. Takvo stanje je u mnogim predmetima i nikakvo čudo nije što imamo nerasvijetljena teška i složena krivična djela. Sve je zasnovano na prikrivanju činjeničnog stanja i niko nikog ne tjera da radi i kažnjava zbog štetnih posljedica, kako bi uspostavio individualnu odgovornost. Slažem se da istraga dođe do „zida“, ali u toj dotadašnjoj istrazi mora biti iskazana visoka profesionalnost i izražena kriminalistička struka. Ma kakva bahatost, sila i umišljaj sveznalosti, već se treba vratiti struci i nauci i organizovati rad istražnih i sudskih organa. Džaba je mlantarati neku teoriju u kružocima isijajući kafe, bez rada, reda i discipline, iskustva, dobri rasvijetljenih primjera. Zbog svega ovog negativnog nam istražni i sudski organi i jesu u zabrinjavajućem stanju. Kad kažem istražnih organa da napomenem da je policija servis Tužilaštvu. O ovoj problematici, o stvarnom stanju u ovim organima, se treba više pričati, kao i o stvarnim uzrocima nerasvijetljenih teških krivičnih djela. Na dosadašnju već ustaljenu kritiku uvijek ima kontra kritika i pravdanje i narod je na to oguglao, ali kada se iznesu konkretne činjenice, nedostaci, nezakonito postupanje u preduzimanju mjere i radnje, ostavljene ne dovršene mjere i radnje i predmet istrage negdje odložen u pasivi i zaboravljen i rukovodioci za te predmete nikog i ne pitaju, onda nema opravdanja i kontra kritike, već je onda vidno da je zaista upitno funkcionisanje institucija i onda se postavlja i pitanje kako imati povjerenja u te institucije. Sve ovo je jadno i čemerno. Nikad do sada nismo imali više stručnjaka, magistara i doktora, a većeg jada i nezadovoljstva.

ODGOVORITE
Name

Bivsi policajac

07.08.2019 19:59

Zeljko sam licno znao,covjek 1 Liga.

ODGOVORITE
Name

Сергије

08.08.2019 06:41

Полиција сигурно интензивно трага за починиоцем

ODGOVORITE
Name

007

08.08.2019 11:54

Da, da, intenzivno traga, na način da sa ovim predmetom niko nije zadužen. Navikli su da obmanjuju javnost.