Зашто Амери толико одустају од СП? Из два разлога!

Американци се у свакој прилици диче својим патриотизмом, али многи НБА асови су овог лета показали да им је послодавац (франшиза која их баснословно плаћа) на листи приоритета изнад државе, односно репрезентације.

Кошарка 06.08.2019 | 22:45
Зашто Амери толико одустају од СП? Из два разлога!
"Епидемија" отказа захватила је овог лета кошаркашку репрезентацију САД, чије руководство је било принуђено да упути толико накнадних позива, да се тим који ће наступити на Светском купу у Кини ни случајно не може назвати "Тимом снова".

Биће то један солидан тим, са два-три играча Ол стар калибра, а поред њих ће дрес САД носити момци са две-три сезоне стажа у НБА лиги, који од октобра до априла, маја или јуна нису лидери у својим клубовима.

Си Џеј Меколум је заједно са саиграчем из Портланда Демијеном Лилардом један од десетина асова на које су рачунали директор селекције САД Џери Коланђело и тренер Грег Поповић, али које неће имати на располагању. Ево и због чега...

"Мислим да су многи момци видели шта се дешава и помислили 'Зашто бих ја стао на чело тима који неће освојити титулу?' Други разлог тиче се физичке потрошње. Да смо комплетни, свима би било лакше. Побеђивали би убедљиво, свако би играо 20-25 минута по утакмици. Овако ће минутажа водећих играча бити већа, а они ће то осетити у марту, када умор традиционално долази до изражаја. Уствари, први талас умора стиже већ у јануару, пред паузу за Ол стар меч, а други у марту и априлу".

Меколум је истакао да је последњих година он увек у врху листе играча са највише одиграних минута у НБА лиги.

"Не желим да трчим по Аустралији и Кини и да онда морам на брзину да се спремам за сезону, када могу лепо да испланирам како ћу током лета постепено да се уводим у жељени ритам".

Овакво размишљање довело је Американце до тога да "остатак света" прилази Светском купу са нескривеним амбицијама да их победи.

Последње такмичење на коме нису освојили златну медаљу био је Мундобаскет у Јапану пре 13 година.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар