Извршни одбор ФСРС: Слога остаје члан Прве лиге!

''Рат'' између Слоге и ФСРС окончао је Извршни одбор кровног фудбалског тијела у РС. Клуб из Горњег Црњелова остаје у елитном рангу.

Фудбал 06.08.2019 | 21:56
Извршни одбор ФСРС: Слога остаје члан Прве лиге!
Данашњом сједницом Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске чини се да је стављена тачка на сукоб на релацији Слога Горње Црњелово – Фудбалски савез Републике Српске!

У претходним данима водила се полемика око тога да ли ће екипа која је прошле сезоне од Борца изгубила прволигашку битку за титулу и ове сезоне играти у најјачем рангу под окриљем ФСРС или не.

Клуб из околине Бијељине је у паузи између два шампионата знатно подмладио екипу, отишао је велики број првотимаца, што су у кровном Савезу препознали као сигнал да Слога можда неће одиграти све мечеве у сезони. Стога су у ФСРС посегнули за потезом који је, у овом ''рату'', дигао највише прашине – од Слоге је тражена уплата гаранције од 100 000 КМ до петка, 2. августа, да ће почети и завршити сезону!

Одмах је на то реаговао први човјек овог клуба Златко Крбањевић, поручивши у изјави за наш портал да Слога неће уплатити што се од ње тражи јер ''такав захтјев нема упориште статуту и закону'', те истакавши да ће клуб тражити заштиту како европске, тако и свјетске куће фудбала.

С обзиром да је рок који је дат Слоги истекао, а новац није уплаћен на рачун ФСРС, коначну одлуку о броју екипа у елити морао је да донесе Извршни одбор, а иста гласи – Слога ипак игра Прву лигу Републике Српске која стартује предстојећег викенда!

"ФК Слога је наша екипа, прволигаш! Извршили су поступак лиценцирања играча за нову такмичарску сезону у Првој лиги Републике Српске. Истина је да је делегација Фудбалског савеза РС, након медијских написа о иступању клуба из лиге, обавила разговор са људима у клубу који су обећали и дали гаранције да ће започети и завршити фудбалску сезону. Фудбалски савез РС је на сједници Извршног одбора дао подршку ФК Слога и ништа неће радити мимо прописа и стандарда. Значи ФК Слога (ГЦ) ће у суботу играти првенствену утакмицу", рекао је предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић.

Подсјетимо, Прва лига Републике Српске ће по први пут од свог оснивања бројати десет екипа, а биће, такође премијерно, примијењен и трокружни систем.

Све утакмице првог кола нове сезоне биће одигране првог дана викенда.

Парови 1. кола Прве лиге Републике Српске

Подриње – Славија (18:00)

Рудар Приједор – Јединство (18:00)

Крупа – Жељезничар Спорт тим (18:00)

ОФК Слога – Текстилац (18:00)

Алфа Модрича – Козара (20:30)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар