Izvršni odbor FSRS: Sloga ostaje član Prve lige!

''Rat'' između Sloge i FSRS okončao je Izvršni odbor krovnog fudbalskog tijela u RS. Klub iz Gornjeg Crnjelova ostaje u elitnom rangu.

Fudbal 06.08.2019 | 21:56
Izvršni odbor FSRS: Sloga ostaje član Prve lige!
Današnjom sjednicom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske čini se da je stavljena tačka na sukob na relaciji Sloga Gornje Crnjelovo – Fudbalski savez Republike Srpske!

U prethodnim danima vodila se polemika oko toga da li će ekipa koja je prošle sezone od Borca izgubila prvoligašku bitku za titulu i ove sezone igrati u najjačem rangu pod okriljem FSRS ili ne.

Klub iz okoline Bijeljine je u pauzi između dva šampionata znatno podmladio ekipu, otišao je veliki broj prvotimaca, što su u krovnom Savezu prepoznali kao signal da Sloga možda neće odigrati sve mečeve u sezoni. Stoga su u FSRS posegnuli za potezom koji je, u ovom ''ratu'', digao najviše prašine – od Sloge je tražena uplata garancije od 100 000 KM do petka, 2. avgusta, da će početi i završiti sezonu!

Odmah je na to reagovao prvi čovjek ovog kluba Zlatko Krbanjević, poručivši u izjavi za naš portal da Sloga neće uplatiti što se od nje traži jer ''takav zahtjev nema uporište statutu i zakonu'', te istakavši da će klub tražiti zaštitu kako evropske, tako i svjetske kuće fudbala.

S obzirom da je rok koji je dat Slogi istekao, a novac nije uplaćen na račun FSRS, konačnu odluku o broju ekipa u eliti morao je da donese Izvršni odbor, a ista glasi – Sloga ipak igra Prvu ligu Republike Srpske koja startuje predstojećeg vikenda!

"FK Sloga je naša ekipa, prvoligaš! Izvršili su postupak licenciranja igrača za novu takmičarsku sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. Istina je da je delegacija Fudbalskog saveza RS, nakon medijskih napisa o istupanju kluba iz lige, obavila razgovor sa ljudima u klubu koji su obećali i dali garancije da će započeti i završiti fudbalsku sezonu. Fudbalski savez RS je na sjednici Izvršnog odbora dao podršku FK Sloga i ništa neće raditi mimo propisa i standarda. Znači FK Sloga (GC) će u subotu igrati prvenstvenu utakmicu", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.

Podsjetimo, Prva liga Republike Srpske će po prvi put od svog osnivanja brojati deset ekipa, a biće, takođe premijerno, primijenjen i trokružni sistem.

Sve utakmice prvog kola nove sezone biće odigrane prvog dana vikenda.

Parovi 1. kola Prve lige Republike Srpske

Podrinje – Slavija (18:00)

Rudar Prijedor – Jedinstvo (18:00)

Krupa – Željezničar Sport tim (18:00)

OFK Sloga – Tekstilac (18:00)

Alfa Modriča – Kozara (20:30)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar