Вјежбајте на плажи

За вежбање на плажи су потребни тегови од килограм и по, а могу да послуже и флашице са водом. Најбоље је да изаберете ране јутарње часове за вежбање, јер је ваздух тада најчистији, а и избећи ћете гужву на обали.
 

Здравље 06.08.2019 | 15:07
Вјежбајте на плажи
АКО нисте стигли да се "утегнете" пре одласка на море, искористите дуге дане и боравак на плажи да бисте затегли мишиће стомака и бутина.

За вежбање су потребни тегови од килограм и по, а могу да послуже и флашице са водом. Најбоље је да изаберете ране јутарње часове за вежбање, јер је ваздух тада најчистији, а и избећи ћете гужву на обали.

Колена

Станите у положај за склекове, ослањајући се на ножне прсте. Затегните мишиће стомака. Привуците лево колено ка грудима колико можете, а затим ногу испружите позади, па подижите изнад нивоа бокова. Покрет поновите 12 пута, а затим исто урадите и десном ногом.

Чучњеви

Станите у раскорак, тег узмите обема рукама и држите га испред груди. Чучните и истовремено подижите тег преко левог рамена. Усправите се, подигните десно колено до нивоа кукова, па тегове пренесите на десну страну, преко десног рамена. Поновите 12 пута, па промените страну.

Опружање

Лезите на леђа, савијте колена, узмите тегове у обе руке. Подигните бокове и испружите леву ногу увис под углом од 90 степени. Десно стопало држите равно на подлози. Спустите се на подлогу држећи ногу подигнуту, а руке забаците у страну, али тако да не додирну тло. Поновите вежбу 12 пута, мењајући страну.

Издржај

Седите на подлогу, тег обухватите обема рукама и држите испред тела у нивоу груди. Подигните стопала од подлоге, благо савијте колена и нагните се позади за око 45 степени. Затегните мишиће стомака и покушајте што дуже да држите руке и ноге испружене. Вратите се на почетак и поновите вежбу 12 пута.

Ноге преко главе

Лезите на леђа, савијте колена, руке положите поред тела. Подигните ноге усправно, под углом од 90 степени, ослањајући се рукама на подлогу. Забаците десну ногу иза главе, држећи леву и даље у усправном положају. Вратите се на почетак, поновите вежбу 12 пута једном, а затим и другом ногом.

Бочни мишићи

Лезите на десни бок, ослоните се на леву подлактицу и на десно колено и потколеницу. Тег узмите у леву руку, испружите је изнад главе. Подигните се од подлоге. Тег привуците испред груди, истовремено подижући леву ногу увис колико можете. Поновите вежбу 12 пута па промените страну.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар