Министар Шаровић са амбасадором Србије у БиХ

„Посебно је важно да се испорука роба из Босне и Херцеговине у Србију на годишњем нивоу континуирано повећава за око 10%“, истакао је министар Шаровић на састанку са амбасадором Србије у БиХ.

Босна и Херцеговина 06.08.2019 | 13:50
Министар Шаровић са амбасадором Србије у БиХ
Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић састао се са амбасадором Србије у Босни и Херцеговини Александром Ђорђевићем.

На састанку је разговарано о економској сарадњи, а посебно спољнотрговинској размјени двије земље, која се приближила износу од рекордних двије милијарде долара на годишњем нивоу. „Посебно је важно да се испорука роба из Босне и Херцеговине у Србију на годишњем нивоу континуирано повећава за око 10%“, истакао је овом приликом министар Шаровић.

Саговорници су размијенили ставове о даљим корацима по питању дискриминаторских такси које су за робу из двије државе увеле приштинске власти те штетама које Босне и Херцеговина и Србија због тога трпе.

Такође, на састанку се разговарало о актуелној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини.

БН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Вучков Глас

06.08.2019 12:15

Опа. Дошли србијанци код Шаровића након Додове капитулације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сссс

06.08.2019 13:43

То су Срби и српска делегација. То ти сарајевска царсија забранила и намеце ти то србијанска да не смијес казати српска. Цак и ХРТ писе нпр. за Новака српски тенисер, а само Аваз и братија србијански. Њих це убити мрзња јер од ње се луди а ти се дрзи српског правописа брате јер нема србијанског.

Name

Дзоо

06.08.2019 16:22

Ти си друзе задојен мрзњом. Ако неко долази из Србије ваљда је Србијанац а не како ти и такви као ти зелис да преставис. Србијанац мозе бити Православац, Католик итд ако контас али немас ти кликере за то гледас само ртс .