Још није крај: Винс Картер ће и даље "летети"!

Сјајни кошаркаш остаје у НБА лиги и играће укупно 22. сезону, по чему ће постати рекордер.  Неуништиви Винс Катер – са 42 године у НБА, 22. сезону заредом! НБА ветеран Винс Картер договорио је наставак сарадње са Атлантом, преноси ЕСПН.

Кошарка 06.08.2019 | 15:55
Још није крај: Винс Картер ће и даље "летети"!
Овај 42-годишњи кошаркаш одиграће 22. сезону у најачој лиги света, по чему ће изједначити рекорд са Дирком Новицким, Кевином Гарнетом, Кевином Вилисом и Робертом Паришом.

Картер је прошле сезоне просечно бележио 7,4 поена за 17,5 минута у просеку по утакмици.

Пре Хокса носио је дресове Сакрамента, Мемфиса, Даласа, Финикса, Орланда, Њу Џерсија и Торонта, у коме је пружао најбоље партије.

Атрактивни кошаркаш, чија су закуцавања обележила једну еру у НБА лиги, осам пута је био на Ол-стару, изабран за најбољег рукија (1999), док је пети на листи са највише утакмица икада у НБА.

Са репрезентацијом САД има златне медаље са Олимпијских игара у Сиднеју (2000) и Купа Америке у Сан Хуану (2003).



Винс Картер још није спреман за пензију, упркос томе што има пуне 42 године.

Сјајни кошаркаш одлучио је да одигра још једну сезону у НБА лиги. Са екипом Атланте договорио је наставак сарадње и то ће му бити 22. сезона у најјачој лиги света.

Он ће тако престићи рекордере - Дирка Новицког, Кевина Гарнета, Кевина Вилиса и Роберта Периша, који су 21 годину играли у најјачој лиги света.

Картер је прошле сезоне просечно бележио 7,4 поена и 2,5 скокова током 17 минута проведених у просеку на утакмици.

Картера је 1998. године Голден Стејт изабрао на драфту као петог "пика" и од тада је, осим Атланте, у којој је од прошле сезоне, носио и дресове Сакрамента, Мемфиса, Даласа, Финикса, Орланда, Њу Џерсија и Торонта, у којем је пружао најбоље партије.

Атрактивни кошаркаш, чија су закуцавања обележила једну еру у НБА лиги, осам пута је играо на Ол-стару, изабран је за најбољег рукија 1999. године, и на петом је место вечне листе играча са највише одиграних утакмица у НБА лиги.

Са репрезентацијом САД освојио је златну медаљу на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар