Još nije kraj: Vins Karter će i dalje "leteti"!

Sjajni košarkaš ostaje u NBA ligi i igraće ukupno 22. sezonu, po čemu će postati rekorder.  Neuništivi Vins Kater – sa 42 godine u NBA, 22. sezonu zaredom! NBA veteran Vins Karter dogovorio je nastavak saradnje sa Atlantom, prenosi ESPN.

Košarka 06.08.2019 | 15:55
Još nije kraj: Vins Karter će i dalje "leteti"!
Ovaj 42-godišnji košarkaš odigraće 22. sezonu u najačoj ligi sveta, po čemu će izjednačiti rekord sa Dirkom Novickim, Kevinom Garnetom, Kevinom Vilisom i Robertom Parišom.

Karter je prošle sezone prosečno beležio 7,4 poena za 17,5 minuta u proseku po utakmici.

Pre Hoksa nosio je dresove Sakramenta, Memfisa, Dalasa, Finiksa, Orlanda, Nju Džersija i Toronta, u kome je pružao najbolje partije.

Atraktivni košarkaš, čija su zakucavanja obeležila jednu eru u NBA ligi, osam puta je bio na Ol-staru, izabran za najboljeg rukija (1999), dok je peti na listi sa najviše utakmica ikada u NBA.

Sa reprezentacijom SAD ima zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Sidneju (2000) i Kupa Amerike u San Huanu (2003).Vins Karter još nije spreman za penziju, uprkos tome što ima pune 42 godine.

Sjajni košarkaš odlučio je da odigra još jednu sezonu u NBA ligi. Sa ekipom Atlante dogovorio je nastavak saradnje i to će mu biti 22. sezona u najjačoj ligi sveta.

On će tako prestići rekordere - Dirka Novickog, Kevina Garneta, Kevina Vilisa i Roberta Periša, koji su 21 godinu igrali u najjačoj ligi sveta.

Karter je prošle sezone prosečno beležio 7,4 poena i 2,5 skokova tokom 17 minuta provedenih u proseku na utakmici.

Kartera je 1998. godine Golden Stejt izabrao na draftu kao petog "pika" i od tada je, osim Atlante, u kojoj je od prošle sezone, nosio i dresove Sakramenta, Memfisa, Dalasa, Finiksa, Orlanda, Nju Džersija i Toronta, u kojem je pružao najbolje partije.

Atraktivni košarkaš, čija su zakucavanja obeležila jednu eru u NBA ligi, osam puta je igrao na Ol-staru, izabran je za najboljeg rukija 1999. godine, i na petom je mesto večne liste igrača sa najviše odigranih utakmica u NBA ligi.

Sa reprezentacijom SAD osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar