Добре вијести из табора "орлова"...

Васа је ОК, стиже Јокић! Бјелица и Марјановић су већ почели да раде са осталима, Богдановић и Гудурић ће прве тренинге са екипом одрадити данас, а послије утакмице у Зрењанину у опреми ће се појавити и Јокић.

Кошарка 06.08.2019 | 15:17
Добре вијести из табора "орлова"...
Василије Мицић није задобио озбиљну повреду у недјељу увече у Чачку током прве утакмице репрезентације Србије овог љета.

Плеј "орлова" добио је ударац у мишић и пао на паркет, послије чега је шепајући напустио припремни меч са кошаркашима Борца, али последица није било, па је 25-годишњи Краљевчанин без проблема одрадио први наредни тренинг.

На тренинзима, већ од данас, селектор Александар Ђорђевић имаће и Богдана Богдановића и Марка Гудурића, а дан послије дуела са Финцима у Зрењанину (среда, 21.00) са екипом ће почети да ради и Никола Јокић.

Немања Бјелица већ неко вријеме је уз остатак екипе и тренирао је индивидуално на Копаонику, док се Бобан Марјановић послије самосталних тренинга придружио осталима још 2. августа.

"Драго ми је што смо поново плави, мада смо се тек били навикли на црвену боју", рекао је Теодосић.

НБА играчи имају права да тренирају са репрезентацијом само 28 дана пред почетак такмичења, због чега је Ђорђевић комплетан базични дио припрема одрадио са окрњеним тимом. 

"Свакако би било много боље да смо од почетка сви заједно, али не мислим да немамо довољно времена да се добро припремимо. Дуго смо заједно у истом систему, добро се познајемо. Све ће то бити у реду", рекао је капитен Милош Теодосић у разговору за "Спортски журнал".

Њему не смета блага еуфорија која се ствара у јавности око наступа кошаркаша на Свјетском првенству.

"Драго ми је да јавност поново прича о кошарци у том смислу. То јесте некакав додатни мотив за све нас, да одемо у Кину, па да за све нас и све вас одиграмо најбољу могућу кошарку", рекао је Теодосић, који је потврдио да ће Мирослав Радуљица у неку руку бити "домаћин" екипи у Кини, у којој већ двије године наступа за Ђангсу Драгонсе.

Радуљица је стручном штабу и саиграчима доставио списак ствари, које би требало да олакшају боравак нашег тима у земљи битно другачије културе, у коју ће "орлови" одлетјети већ 20. августа и, надамо се, остати све до 15. септембра и финала Мундобаскета.

Никола Милутинов имао је проблема са задњом ложом, па је и ове недеље радио смањеним интензитетом.

Српски тим послије утакмице са Финском у среду дочекаће и Литванију у суботу од 21 час у "Београдској арени", а потом отпутовати у Каунас на "реванш" 12. августа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар