Dobre vijesti iz tabora "orlova"...

Vasa je OK, stiže Jokić! Bjelica i Marjanović su već počeli da rade sa ostalima, Bogdanović i Gudurić će prve treninge sa ekipom odraditi danas, a poslije utakmice u Zrenjaninu u opremi će se pojaviti i Jokić.

Košarka 06.08.2019 | 15:17
Dobre vijesti iz tabora "orlova"...
Vasilije Micić nije zadobio ozbiljnu povredu u nedjelju uveče u Čačku tokom prve utakmice reprezentacije Srbije ovog ljeta.

Plej "orlova" dobio je udarac u mišić i pao na parket, poslije čega je šepajući napustio pripremni meč sa košarkašima Borca, ali posledica nije bilo, pa je 25-godišnji Kraljevčanin bez problema odradio prvi naredni trening.

Na treninzima, već od danas, selektor Aleksandar Đorđević imaće i Bogdana Bogdanovića i Marka Gudurića, a dan poslije duela sa Fincima u Zrenjaninu (sreda, 21.00) sa ekipom će početi da radi i Nikola Jokić.

Nemanja Bjelica već neko vrijeme je uz ostatak ekipe i trenirao je individualno na Kopaoniku, dok se Boban Marjanović poslije samostalnih treninga pridružio ostalima još 2. avgusta.

"Drago mi je što smo ponovo plavi, mada smo se tek bili navikli na crvenu boju", rekao je Teodosić.

NBA igrači imaju prava da treniraju sa reprezentacijom samo 28 dana pred početak takmičenja, zbog čega je Đorđević kompletan bazični dio priprema odradio sa okrnjenim timom. 

"Svakako bi bilo mnogo bolje da smo od početka svi zajedno, ali ne mislim da nemamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo. Dugo smo zajedno u istom sistemu, dobro se poznajemo. Sve će to biti u redu", rekao je kapiten Miloš Teodosić u razgovoru za "Sportski žurnal".

Njemu ne smeta blaga euforija koja se stvara u javnosti oko nastupa košarkaša na Svjetskom prvenstvu.

"Drago mi je da javnost ponovo priča o košarci u tom smislu. To jeste nekakav dodatni motiv za sve nas, da odemo u Kinu, pa da za sve nas i sve vas odigramo najbolju moguću košarku", rekao je Teodosić, koji je potvrdio da će Miroslav Raduljica u neku ruku biti "domaćin" ekipi u Kini, u kojoj već dvije godine nastupa za Đangsu Dragonse.

Raduljica je stručnom štabu i saigračima dostavio spisak stvari, koje bi trebalo da olakšaju boravak našeg tima u zemlji bitno drugačije kulture, u koju će "orlovi" odletjeti već 20. avgusta i, nadamo se, ostati sve do 15. septembra i finala Mundobasketa.

Nikola Milutinov imao je problema sa zadnjom ložom, pa je i ove nedelje radio smanjenim intenzitetom.

Srpski tim poslije utakmice sa Finskom u sredu dočekaće i Litvaniju u subotu od 21 čas u "Beogradskoj areni", a potom otputovati u Kaunas na "revanš" 12. avgusta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar