Првак Луксембурга опет у ЛЕ? Пут се отвара...

Јерменија, Грузија, Луксембург или Финска имаће тим у групној фази.

Фудбал 06.08.2019 | 13:04
Првак Луксембурга опет у ЛЕ? Пут се отвара...
Прошле сезоне, шампион Луксембурга Дуделанж исписао је историју фудбала своје земље тако што је постао први учесник групне фазе евро-такмичења.

После неуспеха у квалификацијама за Лигу шампиона, тим из истоименог града од 20.000 становника "прескочио" је пре 12 месеци Дриту са "Косова", Легију из Варшаве и Клуж. На тај начин изборио је место у групи Лиге Европе уз славни Милан, Олимпијакос и Бетис, против кога је ремијем 0:0 освојио и историјски бод.

Овог лета, Дуделанж је такође испао у првој рунди борбе за ЛШ, у двомечу против Валете, а затим се "прекомандовао" у трку за Лигу Европе, у којој је савладао Шкендију у двомечу 2. кола.

Жребом у Ниону, у понедељак је постало дефинитивно да се представнику Луксембурга поново "отвара" пут ка групној фази, под условом да прескочи наредне две препреке, које тешко да су могле бити лакше у овом степену такмичења.

Победник двомеча Арарат (Јерменија) - Сабуртало (Грузија) играће у плеј-офу за Лигу Европе против бољег из окршаја Дуделанж (Луксембург) - Номе Каљу (Естонија).

Неко од ова четири тима провешће јесен у Европи и славиће актуелни систем, у којем се елиминисани из Лиге шампиона не жребају са осталим учесницима квалификацијама за Лигу Европе, већ засебно, све до краја.

Где ће бити крај некоме од ова четири тима и ко ће се на крају радовати сазнаћемо 29. августа, када ће бити одиграни реванши плеј-офа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар