Prvak Luksemburga opet u LE? Put se otvara...

Jermenija, Gruzija, Luksemburg ili Finska imaće tim u grupnoj fazi.

Fudbal 06.08.2019 | 13:04
Prvak Luksemburga opet u LE? Put se otvara...
Prošle sezone, šampion Luksemburga Dudelanž ispisao je istoriju fudbala svoje zemlje tako što je postao prvi učesnik grupne faze evro-takmičenja.

Posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tim iz istoimenog grada od 20.000 stanovnika "preskočio" je pre 12 meseci Dritu sa "Kosova", Legiju iz Varšave i Kluž. Na taj način izborio je mesto u grupi Lige Evrope uz slavni Milan, Olimpijakos i Betis, protiv koga je remijem 0:0 osvojio i istorijski bod.

Ovog leta, Dudelanž je takođe ispao u prvoj rundi borbe za LŠ, u dvomeču protiv Valete, a zatim se "prekomandovao" u trku za Ligu Evrope, u kojoj je savladao Škendiju u dvomeču 2. kola.

Žrebom u Nionu, u ponedeljak je postalo definitivno da se predstavniku Luksemburga ponovo "otvara" put ka grupnoj fazi, pod uslovom da preskoči naredne dve prepreke, koje teško da su mogle biti lakše u ovom stepenu takmičenja.

Pobednik dvomeča Ararat (Jermenija) - Saburtalo (Gruzija) igraće u plej-ofu za Ligu Evrope protiv boljeg iz okršaja Dudelanž (Luksemburg) - Nome Kalju (Estonija).

Neko od ova četiri tima provešće jesen u Evropi i slaviće aktuelni sistem, u kojem se eliminisani iz Lige šampiona ne žrebaju sa ostalim učesnicima kvalifikacijama za Ligu Evrope, već zasebno, sve do kraja.

Gde će biti kraj nekome od ova četiri tima i ko će se na kraju radovati saznaćemo 29. avgusta, kada će biti odigrani revanši plej-ofa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar