ЛШ: Звезда - тим за Копенхаген: Хеј, Павков!

Шта је спремио Владан Милојевић за Данце? "Џокери" Павков, Дегенек и Гобељић? У тиму црвено-белих очекује се неколико промена у односу на дуел са Хелсинкијем.

Фудбал 06.08.2019 | 00:00
ЛШ: Звезда - тим за Копенхаген: Хеј, Павков!
Прошла је Црвена звезда у 3. коло квалификација за Лигу шампиона, али пораз од Хелсинкија у реваншу (1:2) потврдио је да форма појединих играча и даље није на жељеном нивоу. 

Још у Финској истакао је Владан Милојевић да није задовољан појединцима, а у најави прве утакмице са Копенхагеном (уторак 20.45, стадион Рајко Митић, пренос на ТВ Арена Спорт 1) открио је и да ће изненадити саставом тима.

По виђеном у претходним утакмицама (по две против Судуве и Хелсинкија, затим Јавора и Радничког из Ниша), могло би се и наслутити које промене Звездин тренер спрема. Заправо, неке од њих очекивале су се и прошле среде на северу Европе.

Није се, ипак, догодило да Милош Дегенек заигра од првог минута, као ни Милан Павков, а управо прекоманда њих двојице са клупе на терен могле би бити највеће промене. Уз повратак Марка Гобељића.

Уколико добије шансу од почетка, јасно је да ће Павков у шпицу заменити Ричмонда Боаћија, међутим, са Дегенековом позицијом постоји недоумица: хоће ли на штопера или левог бека?

Репрезентативац Аустралије је по повратку у Звезду заиграо уз десну аут-линију, против Радничког, а и сам је о томе говорио пред новинарима.

"Када имамо лопту, онда смо са тројицом позади, а када немамо, онда сам бек", објаснио је тада Дегенек.

Уколико буде у улози спољног играча, онда ће место изгубити Филип Стојковић, а ако га Милојевић стави у централни део одбране, онда ће то највероватније бити у пару са Немањом Милуновићем, односно, уместо Срђана Бабића.

Постоји, ипак, још једна опција - Марко Гобељић.

Звездин универзалац је одрадио паузу због црвеног картона у дуелу са Судувом и поново конкурише за место на терену. Пропустио је дуеле против Хелсинкија, али то не би требало да га много поремети. Добар рад на припремама донео му је улогу стартера и врло је могуће да га Милојевић већ у уторак врати у тим. На позицију десног бека, што значи да би из стартне поставе за реванш са Хелсинкијем испала двојица дефанзиваца, можда Боаћи, а можда и један везиста - Милан Јевтовић.

Крилни нападач није оставио запажен утисак у Финској, па би Мирко Иванић могао назад у "првих 11". Да ли на лево крило или у среду, а Марин да се извуче на бок, видећемо...

Време ја најважнији меч овог лета. Владан Милојевић је на конференцији за штампу уочи меча са Копенхагеном означио стратега данског великана Сталеа Солбакена као једног од тренера на чијим принципима почива и његово схватање фудбала. Стога је јасно да нас сутра од 20.45 на стадиону Рајко Митић чека права шаховска партија двојице педантних стручњака, у којој би један погрешан потез могао да буде одлучујући, можда и у читавом двомечу.

Милојевић је најавио изненађење у екипи. Можда је то учинио да би заварао противнику траг, али је јасно да ће промена у односу на реванш са Хелсинкијем бити. Она кључна могла би да се догоди у самом шпицу напада, где би уместо Ричмонда Боаћија могао да се нађе миљеник Звездине публике Милан Павков. Снажни голгетер из Бегеча требало би да донесе тежину Звездином нападу и поремети штоперски тандем противника, што би отворило простора осталим играчима из навале домаћина. Такође, Павков је много пута у прошлој сезони показао да је у стању да из неочекиване позиције угрози гол ривала, што би у мечу са малим бројем изразитих прилика, какав се очекује, могло да буде пресудно.

Марко Гобељић је одрадио суспензију против Хелсинкија, па ће заузети место крај десне аут линије у одбрани Црвене звезде и на клупу за резервне играче преселити Филипа Стојковића. Друга промена у последњој линији тима догодиће се на штоперским позицијама, где би уместо Срђана Бабића требао да заигра Милош Дегенек. Репрезентативац Аустралије је ушао у ритам, тако да би требало коначно да преузме команду Звездином одбраном и донесе јој неопходну енергију, али и спорстки безобразлук.

Важну улогу на овој утакмици имаће и тандем Кањас - Јованчић. Њих двојица ће са једне стране бити задужени да кваре игру противника, али са друге и да отварају Звездину игру. Тројка испред њих двојица би требало да остане непромењена, иако се као потенцијално изненађење намеће Алекса Вукановић. У случају да се он нађе на терену, из старне поставе би могао да испадне неубедљиви Мохамед ел Фарду Бен. Ипак, одани војник Владана Милојевића је ближи стартној постави, с тим што би се вратио на десни бок. Бен би могао да има и значајну дефанзивну улогу у тиму, пошто би заједно са Јованчићем, помагао Гобељићу у заустављању Виктора Фишера.

Мирко Иванић би прешао на леви бок и блиско сарађивао са главним креативцем екипе Марком Марином. Нема сумње да ће некадашњи репрезентативац Немачке бити под посебном присмотром противника, који ће се трудити да му затворе све правце ка свом голу. То значи да ће Милојевићевом тиму за победу у сутрашњој утакмици бити неопходно да неко бљесне из другог плана.

Дакле, Милојевић је најавио изненађење, а док не видимо званичан протокол утакмице, остаје нам да нагађамо. Нека онда буде постава:

Борјан - Гобељић, Дегенек, Милуновић, Родић - Кањас, Јованчић - Бен, Иванић, Марин - Павков.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар