LŠ: Zvezda - tim za Kopenhagen: Hej, Pavkov!

Šta je spremio Vladan Milojević za Dance? "Džokeri" Pavkov, Degenek i Gobeljić? U timu crveno-belih očekuje se nekoliko promena u odnosu na duel sa Helsinkijem.

Fudbal 06.08.2019 | 00:00
LŠ: Zvezda - tim za Kopenhagen: Hej, Pavkov!
Prošla je Crvena zvezda u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali poraz od Helsinkija u revanšu (1:2) potvrdio je da forma pojedinih igrača i dalje nije na željenom nivou. 

Još u Finskoj istakao je Vladan Milojević da nije zadovoljan pojedincima, a u najavi prve utakmice sa Kopenhagenom (utorak 20.45, stadion Rajko Mitić, prenos na TV Arena Sport 1) otkrio je i da će iznenaditi sastavom tima.

Po viđenom u prethodnim utakmicama (po dve protiv Suduve i Helsinkija, zatim Javora i Radničkog iz Niša), moglo bi se i naslutiti koje promene Zvezdin trener sprema. Zapravo, neke od njih očekivale su se i prošle srede na severu Evrope.

Nije se, ipak, dogodilo da Miloš Degenek zaigra od prvog minuta, kao ni Milan Pavkov, a upravo prekomanda njih dvojice sa klupe na teren mogle bi biti najveće promene. Uz povratak Marka Gobeljića.

Ukoliko dobije šansu od početka, jasno je da će Pavkov u špicu zameniti Ričmonda Boaćija, međutim, sa Degenekovom pozicijom postoji nedoumica: hoće li na štopera ili levog beka?

Reprezentativac Australije je po povratku u Zvezdu zaigrao uz desnu aut-liniju, protiv Radničkog, a i sam je o tome govorio pred novinarima.

"Kada imamo loptu, onda smo sa trojicom pozadi, a kada nemamo, onda sam bek", objasnio je tada Degenek.

Ukoliko bude u ulozi spoljnog igrača, onda će mesto izgubiti Filip Stojković, a ako ga Milojević stavi u centralni deo odbrane, onda će to najverovatnije biti u paru sa Nemanjom Milunovićem, odnosno, umesto Srđana Babića.

Postoji, ipak, još jedna opcija - Marko Gobeljić.

Zvezdin univerzalac je odradio pauzu zbog crvenog kartona u duelu sa Suduvom i ponovo konkuriše za mesto na terenu. Propustio je duele protiv Helsinkija, ali to ne bi trebalo da ga mnogo poremeti. Dobar rad na pripremama doneo mu je ulogu startera i vrlo je moguće da ga Milojević već u utorak vrati u tim. Na poziciju desnog beka, što znači da bi iz startne postave za revanš sa Helsinkijem ispala dvojica defanzivaca, možda Boaći, a možda i jedan vezista - Milan Jevtović.

Krilni napadač nije ostavio zapažen utisak u Finskoj, pa bi Mirko Ivanić mogao nazad u "prvih 11". Da li na levo krilo ili u sredu, a Marin da se izvuče na bok, videćemo...

Vreme ja najvažniji meč ovog leta. Vladan Milojević je na konferenciji za štampu uoči meča sa Kopenhagenom označio stratega danskog velikana Stalea Solbakena kao jednog od trenera na čijim principima počiva i njegovo shvatanje fudbala. Stoga je jasno da nas sutra od 20.45 na stadionu Rajko Mitić čeka prava šahovska partija dvojice pedantnih stručnjaka, u kojoj bi jedan pogrešan potez mogao da bude odlučujući, možda i u čitavom dvomeču.

Milojević je najavio iznenađenje u ekipi. Možda je to učinio da bi zavarao protivniku trag, ali je jasno da će promena u odnosu na revanš sa Helsinkijem biti. Ona ključna mogla bi da se dogodi u samom špicu napada, gde bi umesto Ričmonda Boaćija mogao da se nađe miljenik Zvezdine publike Milan Pavkov. Snažni golgeter iz Begeča trebalo bi da donese težinu Zvezdinom napadu i poremeti štoperski tandem protivnika, što bi otvorilo prostora ostalim igračima iz navale domaćina. Takođe, Pavkov je mnogo puta u prošloj sezoni pokazao da je u stanju da iz neočekivane pozicije ugrozi gol rivala, što bi u meču sa malim brojem izrazitih prilika, kakav se očekuje, moglo da bude presudno.

Marko Gobeljić je odradio suspenziju protiv Helsinkija, pa će zauzeti mesto kraj desne aut linije u odbrani Crvene zvezde i na klupu za rezervne igrače preseliti Filipa Stojkovića. Druga promena u poslednjoj liniji tima dogodiće se na štoperskim pozicijama, gde bi umesto Srđana Babića trebao da zaigra Miloš Degenek. Reprezentativac Australije je ušao u ritam, tako da bi trebalo konačno da preuzme komandu Zvezdinom odbranom i donese joj neophodnu energiju, ali i sporstki bezobrazluk.

Važnu ulogu na ovoj utakmici imaće i tandem Kanjas - Jovančić. Njih dvojica će sa jedne strane biti zaduženi da kvare igru protivnika, ali sa druge i da otvaraju Zvezdinu igru. Trojka ispred njih dvojica bi trebalo da ostane nepromenjena, iako se kao potencijalno iznenađenje nameće Aleksa Vukanović. U slučaju da se on nađe na terenu, iz starne postave bi mogao da ispadne neubedljivi Mohamed el Fardu Ben. Ipak, odani vojnik Vladana Milojevića je bliži startnoj postavi, s tim što bi se vratio na desni bok. Ben bi mogao da ima i značajnu defanzivnu ulogu u timu, pošto bi zajedno sa Jovančićem, pomagao Gobeljiću u zaustavljanju Viktora Fišera.

Mirko Ivanić bi prešao na levi bok i blisko sarađivao sa glavnim kreativcem ekipe Markom Marinom. Nema sumnje da će nekadašnji reprezentativac Nemačke biti pod posebnom prismotrom protivnika, koji će se truditi da mu zatvore sve pravce ka svom golu. To znači da će Milojevićevom timu za pobedu u sutrašnjoj utakmici biti neophodno da neko bljesne iz drugog plana.

Dakle, Milojević je najavio iznenađenje, a dok ne vidimo zvaničan protokol utakmice, ostaje nam da nagađamo. Neka onda bude postava:

Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanjas, Jovančić - Ben, Ivanić, Marin - Pavkov.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar