Монтреал: Елиминисан Ђере!

Већ на старту Роџерс купа! Чилеанац прекинуо "црну" серију против Ђереа! Српски тенисер Ласло Ђере елиминисан је већ на старту Роџерс купа у Монтреалу.

Тенис 05.08.2019 | 20:33
Монтреал: Елиминисан Ђере!
Српски тенисер Ласло Ђере елиминисан је на старту турнира у Монтреалу. Од њега је у првом колу Роџерс купа бољи био Чилеанац Кристијан Гарин резултатом 2:0 - 6:2, 7:6.

Први сет је био јако лош по Ђереа тако да практично није имао шансу да га освоји. Већ му је у другом сету порасла шанса. Гарин је, нажалост по српског тенисера, успео да спаси сет лопту и одведе други сет у тај-брејк. Чилеанац је освојио три везана поена на старту тај-брејка и ту преност успешно одбранио и уписао победу. 

У неизвесној завршници бољи је био Гарин који је у тај-брејку славио са 7:4.

Гарин у другом колу игра с победником меча Американца Џона Изнера и Аустралијанца Џордана Томпсона. Нажалост, овде је крај за Ђереа на Роџерс Купу.

Ласло у првом сету није створио ниједну брејк прилику, а Гарин је искористио две своје од чак шест укупно.

У другом сету није било ништа другачије, па је Чилеанац направио брејк и дошао до 5:3. Тада се десио неочекиван пад у његовој игри, па је Србин то искористио, направио први и једини брејк и изједначио.

Ђере је имао феноменалну прилику да освоји сет јер је на 6:5 дошао до сет лопте, имао шансу у поену, али се ипак отишло у тај-брејк који је припао 36. тенисеру света.

Гарин је поразом прекинуо црни низ од шест пораза заредом и осветио се Ђереу за пораз на челенџеру у Вићенци из 2017.

Гарин се у следећој рунди састаје са победником меча Џордан Томпсон (Аустралија) - Џон Изнер (САД).

Србија на канадском Мастерсу има још једног представника, пошто Душан Лајовић вечерас игра са Николозом Басилашвилијем из Грузије.

Мастерс у Монтреалу игра се за наградни фонд од 5.701.945 долара.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар