Montreal: Eliminisan Đere!

Već na startu Rodžers kupa! Čileanac prekinuo "crnu" seriju protiv Đerea! Srpski teniser Laslo Đere eliminisan je već na startu Rodžers kupa u Montrealu.

Tenis 05.08.2019 | 20:33
Montreal: Eliminisan Đere!
Srpski teniser Laslo Đere eliminisan je na startu turnira u Montrealu. Od njega je u prvom kolu Rodžers kupa bolji bio Čileanac Kristijan Garin rezultatom 2:0 - 6:2, 7:6.

Prvi set je bio jako loš po Đerea tako da praktično nije imao šansu da ga osvoji. Već mu je u drugom setu porasla šansa. Garin je, nažalost po srpskog tenisera, uspeo da spasi set loptu i odvede drugi set u taj-brejk. Čileanac je osvojio tri vezana poena na startu taj-brejka i tu prenost uspešno odbranio i upisao pobedu. 

U neizvesnoj završnici bolji je bio Garin koji je u taj-brejku slavio sa 7:4.

Garin u drugom kolu igra s pobednikom meča Amerikanca Džona Iznera i Australijanca Džordana Tompsona. Nažalost, ovde je kraj za Đerea na Rodžers Kupu.

Laslo u prvom setu nije stvorio nijednu brejk priliku, a Garin je iskoristio dve svoje od čak šest ukupno.

U drugom setu nije bilo ništa drugačije, pa je Čileanac napravio brejk i došao do 5:3. Tada se desio neočekivan pad u njegovoj igri, pa je Srbin to iskoristio, napravio prvi i jedini brejk i izjednačio.

Đere je imao fenomenalnu priliku da osvoji set jer je na 6:5 došao do set lopte, imao šansu u poenu, ali se ipak otišlo u taj-brejk koji je pripao 36. teniseru sveta.

Garin je porazom prekinuo crni niz od šest poraza zaredom i osvetio se Đereu za poraz na čelendžeru u Vićenci iz 2017.

Garin se u sledećoj rundi sastaje sa pobednikom meča Džordan Tompson (Australija) - Džon Izner (SAD).

Srbija na kanadskom Mastersu ima još jednog predstavnika, pošto Dušan Lajović večeras igra sa Nikolozom Basilašvilijem iz Gruzije.

Masters u Montrealu igra se za nagradni fond od 5.701.945 dolara.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar