"Имали смо осјећај да не можемо да изгубимо!"

Одбојкашке репрезентативке Србије рекле су да је пласманом на Олимпијске игре остварен циљ и да је сада фокус што боља припрема за Европско првенство.

Остали спортови 06.08.2019 | 10:13
"Имали смо осјећај да не можемо да изгубимо!"
"Било је тешко и напорно, нарочито последња утакмица у којој смо играли против Пољске и публике, која је била дивна, одавно нисмо играле у таквој атмосфери. Драго ми је што смо успеле уз све те потешкоће, што је био циљ. Следи Европско првенство и треба што боље да се припремимо", рекла је Бранкица Михајловић по повратку у Београд.

Женска одбојкашка репрезентација Србије вратила се са турнира интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре у Пољској, где је била прва и изборила пласман у Токио.

Побеђени су Тајланд, Порторико и на крају домаћин Пољска.

"Утакмица је била за очекивати, Пољакиње нису имале шта да изгубе, играле су сјајан меч. Нисмо биле на нивоу на ком можемо да будемо и било је тешко. Најбитније је да смо се пласирале", казала је Стефана Вељковић.

Селектор Зоран Терзић је поновио да екипа има још много простора за напредак.

"Колико год утакмица била напета, пуна проблема, имали смо осећај да не можемо да је изгубимо. Добили смо је, али то није она игра која нас је красила на Светском првенству. Немамо утакмица у ногама. Надам се да ћемо на Европском првенству бити пуно бољи", рекао је Терзић.

Српске одбојкашице ће имати неколико дана слободно, потом ће се спремати у Београду и Белеку, а од 23. августа ће играти у Анкари континентални шампионат. Подсетимо, најбоље на свету бране титулу и најбољих у Европи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар