"Imali smo osjećaj da ne možemo da izgubimo!"

Odbojkaške reprezentativke Srbije rekle su da je plasmanom na Olimpijske igre ostvaren cilj i da je sada fokus što bolja priprema za Evropsko prvenstvo.

Ostali sportovi 06.08.2019 | 10:13
"Imali smo osjećaj da ne možemo da izgubimo!"
"Bilo je teško i naporno, naročito poslednja utakmica u kojoj smo igrali protiv Poljske i publike, koja je bila divna, odavno nismo igrale u takvoj atmosferi. Drago mi je što smo uspele uz sve te poteškoće, što je bio cilj. Sledi Evropsko prvenstvo i treba što bolje da se pripremimo", rekla je Brankica Mihajlović po povratku u Beograd.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije vratila se sa turnira interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Poljskoj, gde je bila prva i izborila plasman u Tokio.

Pobeđeni su Tajland, Portoriko i na kraju domaćin Poljska.

"Utakmica je bila za očekivati, Poljakinje nisu imale šta da izgube, igrale su sjajan meč. Nismo bile na nivou na kom možemo da budemo i bilo je teško. Najbitnije je da smo se plasirale", kazala je Stefana Veljković.

Selektor Zoran Terzić je ponovio da ekipa ima još mnogo prostora za napredak.

"Koliko god utakmica bila napeta, puna problema, imali smo osećaj da ne možemo da je izgubimo. Dobili smo je, ali to nije ona igra koja nas je krasila na Svetskom prvenstvu. Nemamo utakmica u nogama. Nadam se da ćemo na Evropskom prvenstvu biti puno bolji", rekao je Terzić.

Srpske odbojkašice će imati nekoliko dana slobodno, potom će se spremati u Beogradu i Beleku, a od 23. avgusta će igrati u Ankari kontinentalni šampionat. Podsetimo, najbolje na svetu brane titulu i najboljih u Evropi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar