Једино је Перић доставио понуду за терминал?!

Како сам најавио и предвидио, фирма „МД Перић цомпани Д. О. О“ из Бијељине, у власништву Митра Перића, једина је доставила понуду Управи за индиректно опорезивање БиХ за изнајмљивање царинског терминала у Бијељини. После више одлагања, нешто прије 16 часова, из Одјељења за информисање Управе за индиректно опорезивање БиХ су штуро одговорили да је њихова Комисија добила само једну пријаву, али да није донесена одлука да ли ће она бити прихваћена и да ли је понуђач доставио сву неопходну документацију. Портпарол УИО БиХ је на годишњем одмору, а његови замјеници нису жељели да одговоре која је фирма једина доставила понуду, али незванично ради се о компанији из Бијељине у власништву Митра Перића.

Република Српска 05.08.2019 | 17:37
Једино је Перић доставио понуду за терминал?!
Очито да је притисак јавности, писање медија тее протест превозника и шпедитера утицао на директора Џакулу и челне људе УИО БиХ, па се сада колебају да ли да скину смоквин листић и прихватањем понуде за измјештања државног терминала на локацију приватне фирме потврде намјештање штетне понуде, грубо кршење закона и злоупотербу положаја.



Џакула је свјестан да евентуалним прихватањем понуде чини тешко кривично дјело и злоупотребу службеног положаја свјесно наносећи милионску штету УИО, због чега би сутра могао одговарати, јер је спремна кривична пријава за ову, али и још неке злоупотребе и склапање штетних уговора.



Митар Перић је правоснажно осуђен пред Судом БиХ због утаје пореза, а против њега се води још неколико поступака због привредног криминала, између осталог преваре Павловић банке, па се поставља питање због чега Џакула и УИО БиХ сарађују и намјештају послове неком ко је осуђен за привредни криминал и утају пореза!?



Ако ме лаже коза лаже рог! Отварање понуда и једина понуда коју је доставио Митар Перић показали су после само пар дана да сам био у праву и говорио истину указујући на штетан посао јер је сада свима постало очигледно да се ради о корупционашком послу и афери због које ће УИО годишње изгубити око 3 милиона марака. Ћутање Џакуле и УИО БиХ на серију докумената и чињеница које сам објавио говори више од хиљаду ријечи, јер су демаскирани и погођени у срж, а остаје да се види да ли ће Џакула одбити понуду и на вријеме се повући из прљавог посла, или ће реаговати након кривичне пријаве и серије протеста које ће организовати шпедитери и превозници ако се одмах не одустане од измјештања терминала, и не поправе услови за рад на постојећем терминалу Рача!?

Аутор: Небојша Вукановић

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Јово

05.08.2019 15:50

Зив био Вукане. Отварас оци народу који це због изборне подрске криминалцима и преварантима, генерацијама испастати за своје заблуде и промасаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роx

05.08.2019 17:06

Та фирма вец дуго не постоји,једном пропадне па оснује другу само промјени име,страсно.Цовјек је класицни преварант а не пословни цовјек како га неки представљају.

Name

Владо

05.08.2019 17:16

Вукане провјери и терминал у Броду прича се да је то средио Шпирић и он ту има велики кајмак

Name

Лака

05.08.2019 17:28

Ре Јово, Не може овом народу нико отворити очи јер је залуђен задњих 700 година а сад поготово. Не знам шта би још осим овога, па тровање пиралемом у Б.луци требало да се деси да народ прогледа

Name

ЛУДНИЦА

06.08.2019 05:54

Провјери и терминал у Добоју.Врло интересантно и све по истој матрици!Све институције ове квазидржаве су саткане од криминала

Name

Глас

05.08.2019 16:48

Једном лопов,увјек лоповцина!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

05.08.2019 17:03

Криминал до неба!Зивио прецједавајуци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

05.08.2019 17:22

Вукан је најпоштенији, најхрабрији и најобразованији политичар. Вукана за предсједника РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нана

05.08.2019 17:47

Свака цаст Вукановицу, једини истински НАРОДНИ посланик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

05.08.2019 19:18

Ово сто ви сада писете овде је мени прије 3 године на једној свадби у мотелу периц прицао лозац који је и портир у тој фирми да це да буде ово знаци и птице на грани то знају и ниста се не мозе промијенити..А и инаце има вец 2 године како се кола која су одузета на граници раци довозе код перица на плац и то им је издо...Теско нама немамо ми ста промијенити ови це бит дузе и од турака нико им ниста не мозе ..Амин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

05.08.2019 20:25

НАМИЈЕСТАЉКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посејдон

05.08.2019 20:54

а гдје је Мицо Мициц, има њих много у комбинацији овој, Дзакула, Мицо Мициц, Стево Филиповиц, Љубо Монако и екипа ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

06.08.2019 10:56

То вукане

ОДГОВОРИТЕ