Jedino je Perić dostavio ponudu za terminal?!

Kako sam najavio i predvidio, firma „MD Perić compani D. O. O“ iz Bijeljine, u vlasništvu Mitra Perića, jedina je dostavila ponudu Upravi za indirektno oporezivanje BiH za iznajmljivanje carinskog terminala u Bijeljini. Posle više odlaganja, nešto prije 16 časova, iz Odjeljenja za informisanje Uprave za indirektno oporezivanje BiH su šturo odgovorili da je njihova Komisija dobila samo jednu prijavu, ali da nije donesena odluka da li će ona biti prihvaćena i da li je ponuđač dostavio svu neophodnu dokumentaciju. Portparol UIO BiH je na godišnjem odmoru, a njegovi zamjenici nisu željeli da odgovore koja je firma jedina dostavila ponudu, ali nezvanično radi se o kompaniji iz Bijeljine u vlasništvu Mitra Perića.

Republika Srpska 05.08.2019 | 17:37
Jedino je Perić dostavio ponudu za terminal?!
Očito da je pritisak javnosti, pisanje medija tee protest prevoznika i špeditera uticao na direktora Džakulu i čelne ljude UIO BiH, pa se sada kolebaju da li da skinu smokvin listić i prihvatanjem ponude za izmještanja državnog terminala na lokaciju privatne firme potvrde namještanje štetne ponude, grubo kršenje zakona i zloupoterbu položaja.



Džakula je svjestan da eventualnim prihvatanjem ponude čini teško krivično djelo i zloupotrebu službenog položaja svjesno nanoseći milionsku štetu UIO, zbog čega bi sutra mogao odgovarati, jer je spremna krivična prijava za ovu, ali i još neke zloupotrebe i sklapanje štetnih ugovora.



Mitar Perić je pravosnažno osuđen pred Sudom BiH zbog utaje poreza, a protiv njega se vodi još nekoliko postupaka zbog privrednog kriminala, između ostalog prevare Pavlović banke, pa se postavlja pitanje zbog čega Džakula i UIO BiH sarađuju i namještaju poslove nekom ko je osuđen za privredni kriminal i utaju poreza!?



Ako me laže koza laže rog! Otvaranje ponuda i jedina ponuda koju je dostavio Mitar Perić pokazali su posle samo par dana da sam bio u pravu i govorio istinu ukazujući na štetan posao jer je sada svima postalo očigledno da se radi o korupcionaškom poslu i aferi zbog koje će UIO godišnje izgubiti oko 3 miliona maraka. Ćutanje Džakule i UIO BiH na seriju dokumenata i činjenica koje sam objavio govori više od hiljadu riječi, jer su demaskirani i pogođeni u srž, a ostaje da se vidi da li će Džakula odbiti ponudu i na vrijeme se povući iz prljavog posla, ili će reagovati nakon krivične prijave i serije protesta koje će organizovati špediteri i prevoznici ako se odmah ne odustane od izmještanja terminala, i ne poprave uslovi za rad na postojećem terminalu Rača!?

Autor: Nebojša Vukanović

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Jovo

05.08.2019 15:50

Ziv bio Vukane. Otvaras oci narodu koji ce zbog izborne podrske kriminalcima i prevarantima, generacijama ispastati za svoje zablude i promasaje.

ODGOVORITE
Name

Rox

05.08.2019 17:06

Ta firma vec dugo ne postoji,jednom propadne pa osnuje drugu samo promjeni ime,strasno.Covjek je klasicni prevarant a ne poslovni covjek kako ga neki predstavljaju.

Name

Vlado

05.08.2019 17:16

Vukane provjeri i terminal u Brodu priča se da je to sredio Špirić i on tu ima veliki kajmak

Name

Laka

05.08.2019 17:28

Re Jovo, Ne može ovom narodu niko otvoriti oči jer je zaluđen zadnjih 700 godina a sad pogotovo. Ne znam šta bi još osim ovoga, pa trovanje piralemom u B.luci trebalo da se desi da narod progleda

Name

LUDNICA

06.08.2019 05:54

Provjeri i terminal u Doboju.Vrlo interesantno i sve po istoj matrici!Sve institucije ove kvazidržave su satkane od kriminala

Name

Glas

05.08.2019 16:48

Jednom lopov,uvjek lopovcina!!!

ODGOVORITE
Name

Regan

05.08.2019 17:03

Kriminal do neba!Zivio precjedavajuci!

ODGOVORITE
Name

BL

05.08.2019 17:22

Vukan je najpošteniji, najhrabriji i najobrazovaniji političar. Vukana za predsjednika RS!

ODGOVORITE
Name

Nana

05.08.2019 17:47

Svaka cast Vukanovicu, jedini istinski NARODNI poslanik.

ODGOVORITE
Name

Bojan

05.08.2019 19:18

Ovo sto vi sada pisete ovde je meni prije 3 godine na jednoj svadbi u motelu peric pricao lozac koji je i portir u toj firmi da ce da bude ovo znaci i ptice na grani to znaju i nista se ne moze promijeniti..A i inace ima vec 2 godine kako se kola koja su oduzeta na granici raci dovoze kod perica na plac i to im je izdo...Tesko nama nemamo mi sta promijeniti ovi ce bit duze i od turaka niko im nista ne moze ..Amin

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

05.08.2019 20:25

NAMIJESTALJKA

ODGOVORITE
Name

Posejdon

05.08.2019 20:54

a gdje je Mico Micic, ima njih mnogo u kombinaciji ovoj, Dzakula, Mico Micic, Stevo Filipovic, Ljubo Monako i ekipa ...

ODGOVORITE
Name

simo

06.08.2019 10:56

To vukane

ODGOVORITE