Ђоковић прескаче Канаду, Лајовић и Ђере бране част Србије!

Стартује Роџерс куп у Монтреалу.

Тенис 05.08.2019 | 17:49
Ђоковић прескаче Канаду, Лајовић и Ђере бране част Србије!
Одраније је познато да је Новак Ђоковић узео паузу и да ће прескочити мастерс у Канади. Квалификације су из конкуренције избациле још једног српског тенисера, пошто је Виктор Троицки поражен већ у првом колу од Бредлија Клана. Тако се у главном жребу првог мастерс турнира након Вимблдона налазе само два српска тенисера, Душан Лајовић и Ласло Ђере, а занимљиво је да ће оба на терен већ данас.

Српски тенисери налазе се у истом делу „костура“. Тако ће Душан Лајовић, који се тренутно налази на 26. месту на АТП листи, играти против грузијског играча Николоза Басилашвилија, тренутно 16. на свету. Противник српског тенисера у Монтреал долази у фантастичном расположењу, пошто је у Хамбургу пре недељу дана освојио титулу, победивши Андреја Рубљева.

Душан Лајовић на претходна два турнира није био претерано успешан. У швајцарском Гштаду прошао је само једну препреку, а потом је елиминисан од Пабла Андухара у четвртфиналу. Ни у Кицбухелу се није прославио, па је елиминисан већ у другом колу од Жеремија Шардија.

Са Николозом Басилашвилијем, Душан Лајовић се до сада састао у четири наврата. Грузијац је много бољи у међусобном дуелу, пошто је славио у три од та четири дуела, мада је Лајовић славио у последњем, у Умагу пре годину дана.

Ни Ласло Ђере неће имати лак посао, мада ће имати прилику да искористи катастрофалну форму КристијанаГарина, који је на последњих седам мечева забележио искључиво поразе. Редом је испадао на првој препреци у Хертогенбошу, Квинсу, Вимблдону, Баштаду, Хамбургу и у Лос Кабосу. Никако за похвалу, мада и даље може да буде задовољан пласманом и 37. местом на АТП листи.

Српски тенисер је након полуфинала Умага доживео непријатну елиминацију на првом кораку у Хамбургу од колеге из репрезентације, Филипа Крајиновића. И раније је имао сусрета са Чилеанцем, и то пре две године у Винченци. Ђере је тада славио победу у три сета.

Фаворити наравно прескачу прво коло и укључују се у другом. Рафаел Надал би већ у другом колу могао да има незгодног противника, Де Минаура, а у трећем га евентуално чека дуел са Давидом Гофаном. У истом делу жреба налази се и млади Стефанос Циципас.

Са друге стране жреба је други носилац, Доминик Тим, којег у другом колу извесно чека дуел са ДенисомШаповаловим, а у пројектованом полуфиналу би могао да укрсти копља са Александром Зверевим.

Турнир у Монтреалу игра се наградни фонд од 5.701.945 долара, а победник ће добити 1000 бодова на АТП листи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар