Đoković preskače Kanadu, Lajović i Đere brane čast Srbije!

Startuje Rodžers kup u Montrealu.

Tenis 05.08.2019 | 17:49
Đoković preskače Kanadu, Lajović i Đere brane čast Srbije!
Odranije je poznato da je Novak Đoković uzeo pauzu i da će preskočiti masters u Kanadi. Kvalifikacije su iz konkurencije izbacile još jednog srpskog tenisera, pošto je Viktor Troicki poražen već u prvom kolu od Bredlija Klana. Tako se u glavnom žrebu prvog masters turnira nakon Vimbldona nalaze samo dva srpska tenisera, Dušan Lajović i Laslo Đere, a zanimljivo je da će oba na teren već danas.

Srpski teniseri nalaze se u istom delu „kostura“. Tako će Dušan Lajović, koji se trenutno nalazi na 26. mestu na ATP listi, igrati protiv gruzijskog igrača Nikoloza Basilašvilija, trenutno 16. na svetu. Protivnik srpskog tenisera u Montreal dolazi u fantastičnom raspoloženju, pošto je u Hamburgu pre nedelju dana osvojio titulu, pobedivši Andreja Rubljeva.

Dušan Lajović na prethodna dva turnira nije bio preterano uspešan. U švajcarskom Gštadu prošao je samo jednu prepreku, a potom je eliminisan od Pabla Anduhara u četvrtfinalu. Ni u Kicbuhelu se nije proslavio, pa je eliminisan već u drugom kolu od Žeremija Šardija.

Sa Nikolozom Basilašvilijem, Dušan Lajović se do sada sastao u četiri navrata. Gruzijac je mnogo bolji u međusobnom duelu, pošto je slavio u tri od ta četiri duela, mada je Lajović slavio u poslednjem, u Umagu pre godinu dana.

Ni Laslo Đere neće imati lak posao, mada će imati priliku da iskoristi katastrofalnu formu KristijanaGarina, koji je na poslednjih sedam mečeva zabeležio isključivo poraze. Redom je ispadao na prvoj prepreci u Hertogenbošu, Kvinsu, Vimbldonu, Baštadu, Hamburgu i u Los Kabosu. Nikako za pohvalu, mada i dalje može da bude zadovoljan plasmanom i 37. mestom na ATP listi.

Srpski teniser je nakon polufinala Umaga doživeo neprijatnu eliminaciju na prvom koraku u Hamburgu od kolege iz reprezentacije, Filipa Krajinovića. I ranije je imao susreta sa Čileancem, i to pre dve godine u Vinčenci. Đere je tada slavio pobedu u tri seta.

Favoriti naravno preskaču prvo kolo i uključuju se u drugom. Rafael Nadal bi već u drugom kolu mogao da ima nezgodnog protivnika, De Minaura, a u trećem ga eventualno čeka duel sa Davidom Gofanom. U istom delu žreba nalazi se i mladi Stefanos Cicipas.

Sa druge strane žreba je drugi nosilac, Dominik Tim, kojeg u drugom kolu izvesno čeka duel sa DenisomŠapovalovim, a u projektovanom polufinalu bi mogao da ukrsti koplja sa Aleksandrom Zverevim.

Turnir u Montrealu igra se nagradni fond od 5.701.945 dolara, a pobednik će dobiti 1000 bodova na ATP listi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar