У Хрватској, испред дискотеке, тукли фудбалског судију!

Хрватски медији јављају да је у недељу увече група људи физички напала прволигашког судију Ивана Бебека.

Фудбал 06.08.2019 | 08:00
У Хрватској, испред дискотеке, тукли фудбалског судију!
Инцидент се догодио испред ноћног клуба у Сињу, близу Сплита. Најпре су га вређали, а потом и физички напали, преноси Индеx.хр.

Фудбалски судија је још у клубу тражио помоћ обезбеђења када је почело вређање, а потом је нападнут са леђа када је напустио ноћни клуб. Он је кренуо до аутомобила, када је добио неколико удараца и пао, а потом су га ударали и док је био на земљи.

Власник ноћног клуба рекао је за портал Индеx.хр да је "чуо да су судији нешто добацивали, нека деца ваљда".

Бебек је у недељу увече судио утакмицу Локомотиве и Хајдука на Пољуду. У Сињу је 42-годишњи судија био са друштвом на прослави. Након што се довукао до аутомобила, вратио се кући у Ријеку.

Мотив напада још није познат, али Индеx.хр подсећа да Бебек уопште није омиљен међу навијачима сплитског Хајдука и да су му својевремено чак слали шал највећег ривала - загребачког Динама - као и штап за слепе особе, алудирајући на то да фаворизује загребачке "модре".

Бебек је често судио највећи дерби хрватског фудбала Динамо - Хајдук. На почетку каријере сматран је за судију који фаворизује Хајдук, а касније, је постао омражен међу навијачима сплитског клуба.

Ово није први напад на службена лица хрватског фудбала. Својевремено су у Далмацији и неке друге судије лоше пролазиле, као и пензионисани судија Бруно Марић, који је нападнут у ресторану. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар