U Hrvatskoj, ispred diskoteke, tukli fudbalskog sudiju!

Hrvatski mediji javljaju da je u nedelju uveče grupa ljudi fizički napala prvoligaškog sudiju Ivana Bebeka.

Fudbal 06.08.2019 | 08:00
U Hrvatskoj, ispred diskoteke, tukli fudbalskog sudiju!
Incident se dogodio ispred noćnog kluba u Sinju, blizu Splita. Najpre su ga vređali, a potom i fizički napali, prenosi Index.hr.

Fudbalski sudija je još u klubu tražio pomoć obezbeđenja kada je počelo vređanje, a potom je napadnut sa leđa kada je napustio noćni klub. On je krenuo do automobila, kada je dobio nekoliko udaraca i pao, a potom su ga udarali i dok je bio na zemlji.

Vlasnik noćnog kluba rekao je za portal Index.hr da je "čuo da su sudiji nešto dobacivali, neka deca valjda".

Bebek je u nedelju uveče sudio utakmicu Lokomotive i Hajduka na Poljudu. U Sinju je 42-godišnji sudija bio sa društvom na proslavi. Nakon što se dovukao do automobila, vratio se kući u Rijeku.

Motiv napada još nije poznat, ali Index.hr podseća da Bebek uopšte nije omiljen među navijačima splitskog Hajduka i da su mu svojevremeno čak slali šal najvećeg rivala - zagrebačkog Dinama - kao i štap za slepe osobe, aludirajući na to da favorizuje zagrebačke "modre".

Bebek je često sudio najveći derbi hrvatskog fudbala Dinamo - Hajduk. Na početku karijere smatran je za sudiju koji favorizuje Hajduk, a kasnije, je postao omražen među navijačima splitskog kluba.

Ovo nije prvi napad na službena lica hrvatskog fudbala. Svojevremeno su u Dalmaciji i neke druge sudije loše prolazile, kao i penzionisani sudija Bruno Marić, koji je napadnut u restoranu. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar