Милојевић пред меч истине: Изненадићу вас!

Тренер Црвене звезде није желео да открива детаље око тима за сутрашњу утакмицу, али је наговестио да ће бити промена.

Фудбал 05.08.2019 | 21:56
Милојевић пред меч истине: Изненадићу вас!
Судува и Хелсинки били су загревање, а Јавор и Раднички у сенци европских дуела. За фудбалере Црвене звезде у уторак (20.45, пренос на ТВ Арена Спорт 1) долази много, много тежи изазов него сви претходни на почетку ове сезоне.

У Београду гостује првак Данске, Копенхаген, у првој од две утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Добро је познато шта доноси пролаз - гарантовано место у Лиги Европе, али и 7.920.000 евра УЕФА бонуса. А, ономе ко прескочи и последњу препреку на путу ка групи Лиге шампиона - чак 15.200.000 евра!

Нема сумње да су у Црвеној звезди свесни шта би могли да добију тријумфом над Копенхагеном - уосталом, осетили су то прошле сезоне - али да би елиминисали данског ривала, мораће да одиграју значајно боље него против литванског и финског.

Зато је предстојећа утакмица окарактерисана и као "меч истине", односно утакмица која ће показати имају ли црвено-бели овог лета снаге за још један подвиг у ери Владана Милојевића.

"Копенхаген је екипа коју сам дуго пратио током свог тренерског развоја", открио је Владан Милојевић током конференције за медије и посебно нахвалио колегу Солбакена. 

"Не знам шта бих рекао о екипи Копенхагена, сем позитивних ствари о величини клуба и свему што су постигли за дански фудбал. Њихов идентитет је везан за тренера који је уз раме европским величинама, господина Солбакена. Има свој стил, његова екипа игра тотални фудбал".

Без обзира на јачину ривала, Милојевић не мисли да је његов тим у подређеном положају.

"Знали смо да ће било који противник у 3. колу бити тежак, али немамо чега да се плашимо. Тако смо научени, даћемо све од себе, борићемо се пред нашом публиком и, као досад, нећемо да обећавамо. Сутра је тек прво полувреме".

Звездиног тренера мало је разљутило питање о форми екипе, односно чињеница да Судува и Хелсинки нису убедљивије елиминисани.

"Константно се прича о некој форми, али не знам зашто се то потенцира. Поновићу, ми нисмо ванземаљци или нека суперхеројска екипа. Моја филозофија је да су данас сви тешки и сви играју фудбал, а у прошлости је то много пута коштало Црвену звезду. Ми треба да гледамо само себе, да урадимо оно што је до нас", истакао је Милојевић.

Упитан да упореди Копенхаген са Салцбургом, рекао је:

"Две врхунске екипе, али ја не знам да поредим и не волим то. Имају своје стилове који су различити. Ми треба да будемо максимално концентрисани и спремни на сваког противника, без обзира како се зове. Једино тако можемо да будемо бољи".

Познато је да дански шампион игра у формацији 442, али постоји могућност да у уторак буде и нешто затворенији.

"Копенхаген годинама има исти систем и потпуно им је небитно ко игра. Увек тачно знају ко шта треба да ради. То је оно што и ја желим код нас, јер то даје одређене погодности. Не бих да причам о очекивањима. Ми треба да изађемо на терен максимално, мушки, па нека буде по Божијој вољи".

Поново Милојевић није желео да открива детаље око тима, али је наговестио да би могло бити промена у односу на екипу која је играла против Хелсинкија.

"Контуре тима сам имао и пре Хелсинкија, али видећемо још ко ће играти сутра. Надам се да ћу вас изненадити".

Звезда је без пораза код куће у европским квалификацијама од доласка Милојевића на клупу пре три сезоне, али Милојевић не мисли да Данци размишљају о томе.

О ОДЛАГАЊУ МЕЧА СА ВОЖДОВЦЕМ

"Хвала ФСС на услишеној молби коју смо тражили само да не бисмо оптеретили играче са два узастопна играња на вештачкој трави, јер је некима од њих у Финској то био први пут. Не постоји никакав други разлог", казао је Владан Милојевић на коференцији за медије.

"Не верујем да они много размишљају о томе. Више је то нешто за новинаре, а верујем да су добро упознати са свим детаљима о нама". 

Скандинавски медији у најави утакмице истичу "паклену атмосферу" и Делије као Звездин 12. играч. 

"Илузорно је причати шта нама значи наша публика. Сложио бих се да су наша велика снага где год да играмо", закључио је Милојевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар