Milojević pred meč istine: Iznenadiću vas!

Trener Crvene zvezde nije želeo da otkriva detalje oko tima za sutrašnju utakmicu, ali je nagovestio da će biti promena.

Fudbal 05.08.2019 | 21:56
Milojević pred meč istine: Iznenadiću vas!
Suduva i Helsinki bili su zagrevanje, a Javor i Radnički u senci evropskih duela. Za fudbalere Crvene zvezde u utorak (20.45, prenos na TV Arena Sport 1) dolazi mnogo, mnogo teži izazov nego svi prethodni na početku ove sezone.

U Beogradu gostuje prvak Danske, Kopenhagen, u prvoj od dve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Dobro je poznato šta donosi prolaz - garantovano mesto u Ligi Evrope, ali i 7.920.000 evra UEFA bonusa. A, onome ko preskoči i poslednju prepreku na putu ka grupi Lige šampiona - čak 15.200.000 evra!

Nema sumnje da su u Crvenoj zvezdi svesni šta bi mogli da dobiju trijumfom nad Kopenhagenom - uostalom, osetili su to prošle sezone - ali da bi eliminisali danskog rivala, moraće da odigraju značajno bolje nego protiv litvanskog i finskog.

Zato je predstojeća utakmica okarakterisana i kao "meč istine", odnosno utakmica koja će pokazati imaju li crveno-beli ovog leta snage za još jedan podvig u eri Vladana Milojevića.

"Kopenhagen je ekipa koju sam dugo pratio tokom svog trenerskog razvoja", otkrio je Vladan Milojević tokom konferencije za medije i posebno nahvalio kolegu Solbakena. 

"Ne znam šta bih rekao o ekipi Kopenhagena, sem pozitivnih stvari o veličini kluba i svemu što su postigli za danski fudbal. Njihov identitet je vezan za trenera koji je uz rame evropskim veličinama, gospodina Solbakena. Ima svoj stil, njegova ekipa igra totalni fudbal".

Bez obzira na jačinu rivala, Milojević ne misli da je njegov tim u podređenom položaju.

"Znali smo da će bilo koji protivnik u 3. kolu biti težak, ali nemamo čega da se plašimo. Tako smo naučeni, daćemo sve od sebe, borićemo se pred našom publikom i, kao dosad, nećemo da obećavamo. Sutra je tek prvo poluvreme".

Zvezdinog trenera malo je razljutilo pitanje o formi ekipe, odnosno činjenica da Suduva i Helsinki nisu ubedljivije eliminisani.

"Konstantno se priča o nekoj formi, ali ne znam zašto se to potencira. Ponoviću, mi nismo vanzemaljci ili neka superherojska ekipa. Moja filozofija je da su danas svi teški i svi igraju fudbal, a u prošlosti je to mnogo puta koštalo Crvenu zvezdu. Mi treba da gledamo samo sebe, da uradimo ono što je do nas", istakao je Milojević.

Upitan da uporedi Kopenhagen sa Salcburgom, rekao je:

"Dve vrhunske ekipe, ali ja ne znam da poredim i ne volim to. Imaju svoje stilove koji su različiti. Mi treba da budemo maksimalno koncentrisani i spremni na svakog protivnika, bez obzira kako se zove. Jedino tako možemo da budemo bolji".

Poznato je da danski šampion igra u formaciji 442, ali postoji mogućnost da u utorak bude i nešto zatvoreniji.

"Kopenhagen godinama ima isti sistem i potpuno im je nebitno ko igra. Uvek tačno znaju ko šta treba da radi. To je ono što i ja želim kod nas, jer to daje određene pogodnosti. Ne bih da pričam o očekivanjima. Mi treba da izađemo na teren maksimalno, muški, pa neka bude po Božijoj volji".

Ponovo Milojević nije želeo da otkriva detalje oko tima, ali je nagovestio da bi moglo biti promena u odnosu na ekipu koja je igrala protiv Helsinkija.

"Konture tima sam imao i pre Helsinkija, ali videćemo još ko će igrati sutra. Nadam se da ću vas iznenaditi".

Zvezda je bez poraza kod kuće u evropskim kvalifikacijama od dolaska Milojevića na klupu pre tri sezone, ali Milojević ne misli da Danci razmišljaju o tome.

O ODLAGANJU MEČA SA VOŽDOVCEM

"Hvala FSS na uslišenoj molbi koju smo tražili samo da ne bismo opteretili igrače sa dva uzastopna igranja na veštačkoj travi, jer je nekima od njih u Finskoj to bio prvi put. Ne postoji nikakav drugi razlog", kazao je Vladan Milojević na koferenciji za medije.

"Ne verujem da oni mnogo razmišljaju o tome. Više je to nešto za novinare, a verujem da su dobro upoznati sa svim detaljima o nama". 

Skandinavski mediji u najavi utakmice ističu "paklenu atmosferu" i Delije kao Zvezdin 12. igrač. 

"Iluzorno je pričati šta nama znači naša publika. Složio bih se da su naša velika snaga gde god da igramo", zaključio je Milojević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar