Мари: Кирјос мора да нађе баланс између тениса и забаве!

Ник Кирјос је у протеклих седам дана показао своје друго лице, оно тениско.

Тенис 05.08.2019 | 21:37
Мари: Кирјос мора да нађе баланс између тениса и забаве!
Освојио је трофеј на турниру у Вашингтону, са 52. скочио на 27. позицију о остварио је нове две победе над играчима из топ 10 на АТП листи.

Разоран сервис, офанзивна игра на мрежи, одлични смеч ударци и волеји, форхенд који је био убитачан, све то су оружја Аустралијанца који је предуго пажњу тениског света привлачио стварима које немају везе са тенисом.

Енди Мари је јеан од оних који су у добрим односима са Ником. За разлику од Рафаела Надала или Новака Ђоковића, коју су често били мета његових отровних вербалних стрелица, Мари је био поштеђен тих непријатности.

"Свако од нас сазрева у различитом периоду живота. Неки су спремни са 18 или 19 година да се носе са свим што носи савремени спорт, некима је потребно мало више времена. Надам се да ће Ник научити своје лекције и бити бољи", рекао је Мари који је на "Сити опену" играо у дублу са братом Џејмијем.

Сви су сагласни у оцени да када жели да игра, Кирјос представља једног од најатрактивнијих тенисера. Непредвидив је, уме да одигра сјајан поен и забави себе и публику, али зато очас посла може да се разбесни и баци столицу на терен као што је било ове године на Мастерсу у Риму.

"Када је посвећен тенису и кад жели да игра, сјајан је за саму игру. Када не даје све од себе и лоше се понаша, то је оно што људи не воле да виде. Мора да нађе неку своју равнотежу", поручио је Мари.

Аустралијанац ће ове недеље покушати да настави низ победа на Роџерс купу у Монтреалу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар