Mari: Kirjos mora da nađe balans između tenisa i zabave!

Nik Kirjos je u proteklih sedam dana pokazao svoje drugo lice, ono tenisko.

Tenis 05.08.2019 | 21:37
Mari: Kirjos mora da nađe balans između tenisa i zabave!
Osvojio je trofej na turniru u Vašingtonu, sa 52. skočio na 27. poziciju o ostvario je nove dve pobede nad igračima iz top 10 na ATP listi.

Razoran servis, ofanzivna igra na mreži, odlični smeč udarci i voleji, forhend koji je bio ubitačan, sve to su oružja Australijanca koji je predugo pažnju teniskog sveta privlačio stvarima koje nemaju veze sa tenisom.

Endi Mari je jean od onih koji su u dobrim odnosima sa Nikom. Za razliku od Rafaela Nadala ili Novaka Đokovića, koju su često bili meta njegovih otrovnih verbalnih strelica, Mari je bio pošteđen tih neprijatnosti.

"Svako od nas sazreva u različitom periodu života. Neki su spremni sa 18 ili 19 godina da se nose sa svim što nosi savremeni sport, nekima je potrebno malo više vremena. Nadam se da će Nik naučiti svoje lekcije i biti bolji", rekao je Mari koji je na "Siti openu" igrao u dublu sa bratom Džejmijem.

Svi su saglasni u oceni da kada želi da igra, Kirjos predstavlja jednog od najatraktivnijih tenisera. Nepredvidiv je, ume da odigra sjajan poen i zabavi sebe i publiku, ali zato očas posla može da se razbesni i baci stolicu na teren kao što je bilo ove godine na Mastersu u Rimu.

"Kada je posvećen tenisu i kad želi da igra, sjajan je za samu igru. Kada ne daje sve od sebe i loše se ponaša, to je ono što ljudi ne vole da vide. Mora da nađe neku svoju ravnotežu", poručio je Mari.

Australijanac će ove nedelje pokušati da nastavi niz pobeda na Rodžers kupu u Montrealu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar