Шарић: Како су нас учили да мрзимо српски народ?!

“Више мораш мрзити Србе, него Муслимане. Јер Муслиман је некрст, а Србин је анти-крст. ” Тако ме као дијете учила моја сусједа, жена бившег усташе, који је касније био сарадник УДБЕ, а од 1990. члан ХДЗ-а (што је и логичан животни пут). Ја сам урадио баш супротно, волио сам Муслимане (Бошњаке), а Србе још више. И добро се сјећам, иако сам био дијете, времена када су Срби постали "анти-крсти". Хрвати су кукали како сав новац иде Србима, иако српска села у Крајини нису на прагу 21. стољећа имала ни воду ни канализацију (нека села немају ни данас), иако од 1945. до 1991. ни један Србин није био на водећој позицији не само у Хрватској, него ни у Југославији (Броз можда није Загорац, али сигурно није Србин, за оне који не знају).

Република Српска 05.08.2019 | 17:08
Шарић: Како су нас учили да мрзимо српски народ?!
Нема друштва на свијету, нема племена у оној задњој тропској кишној шуми које нема концепт жртве. Људско друштво је утемељено на жртви и жртвовању. Да би постала стабилна, заједница мора пронаћи кривца за своје проблеме, мора је хомогенизирати мржња према том кривцу. Кривац постаје жртва, а да би био жртвован прво га треба сотонизирати и дехуманизирати. Деведесетих је у Хрватској улога жртвеног јарца припала тој крајишкој сиротињи и генерално хрватским Србима који су у највећем постотку били нормални, вриједни и самозатајни чланови друштва, који су Хрватску градили и подизали једнако као и њихови суграђани хрватске националности. И та нетрпељивост према Србима се са нешто мањим интензитетом осјећа све до данас (како је Срба остало мало, онда су сад непријатељи непостојећи "Југославени", "Орјунаши", итд.)

Шта је точно повод за славље "Олује"? Протјеривање 200 000 људи са њихових огњишта? Спаљавање тисућа кућа, пустошење села? И то са простора из којих се Хрватска увијек демографски опорављала и пунила, а који је данас кад је исељавање веће него икад, потпуно пуст. И ако се већ слави одлазак 200 000 Срба, зашто се не увеже и прослава одласка 400 000 Хрвата у посљедње 4 године? И њих је отјерала слична политика. Ако се већ прославља што су српска села у Крајини опустјела, зашто се не славе празна хрватска села по Славонији? Ако се слави отимање српских кућа, зашто се не славе и све оне куће које су Хрватима одузеле банке?

Очигледно је да хрватске тзв. политичке елите које се сваке године насликавају попут старлета на Кининској тврђави не могу народу понудити ништа више од србофобије, ни данас, 23 године од како Срба више нема. А кад видим како народ здушно поздравља 30 година старе авионе Ф-16 онда схваћам да боље политичаре нису ни заслужили. У држави којој се све распада, они купују авионе који ће док уђу у редовну војну употребу бити стари више од 35 година. Хрватска је као дјевојка која нема зубе, а задње паре даје за уградњу силикона. Давно је бард хрватског новинарства Игор Мандић закључио да је Хрватска пропали пројекат. Можда најгенијалнији живи хрватски знанственик, физичар са Руђера, Елвис Поповић је једном написао: "Рекли су ми да никад нисам хтио хрватску државу. И био сам у праву."

Проблем са србофобијом је што од ње не могу живјети сви, него само елита на власти. Прије 30 година, за вријеме Југославије, Хрватска је економски била развијенија од 13 садашњих чланица ЕУ, током свјетског првенства у Русији претекла ју је и Бугарска и сад је службено посљедња. Али тек кад странци купе задњи хотел на Јадрану, тек кад пропадне и задње бродоградилиште, тек кад задње село у Славонији опусти, тек кад задњи млади човјек сједне у аутобус за Ирску, (а тај дан није далеко), тек тада ћете схватити да се србофобија не маже на крух (или хљеб) и не сипа у трактор. До тада, сретна вам прослава Олује!"

Аутор: Горан Шарић/Фронтал.ба

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Миле

05.08.2019 15:18

Неби ја рекао да је то тако .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јако

05.08.2019 18:18

А шта би ти рекао

Name

Горснз

05.08.2019 21:27

Шарић никад не може бити крвати, смешан је

Name

Кривда правда

05.08.2019 15:26

Кога је брига? Народ само гледа како да побегне из овог јада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

05.08.2019 15:43

После оног косовског боја је био хаос. До 1459 је турска дошла до Саве и Дунава на Север и тад је освојена цела Србија, а Турци су дошли до средње Европе. Тад су сви Хришћани Европе тражили од Ватикана да пошаље војну помоћ, која би требала да стигне од земаља католичке Европе. Ватикан је рекао, може, али, да све православне земље потпишу да је Ватикан изнад њих и да су му подређене. Сви су потпсали, осим тадашње Србије, јер српски владар који је тад био у Смедереву је рекао свом патријарху: ,,ако одеш и потпишеш, има да те обесим на сред трга кад се вратиш''. И српски патријарх није отишао. ...Е онда, кад је ВЕЛИКА Русија чула шта је одбила мала Србија, тад је тадашњи руски цар стварно обесио свог патријарха, и одмах су послали делегата у Ватикан да повуче потпис Русије. И кад је Русија повукла- редом су повукле све друге православне земље тај споразум с Ватиканом. ...И од тад Ватикан мрзи Србе... И од тад говоре хрватима да су Срби у ствари Хрвати који су се одрекли своје прадедовске вере, па нас зато Хрвати мрзе. ... А истина је та да се 1054 десио раскол у Хришћанству, јер тад су се од православаца одвојили католици. А 1534 сус е од католика одвојили протестанти. 1094 Мађари освајају ту малу територију око Загреба- која се звала Хрватска, и Хрвати су под Мађарима били до 1918. ... Мађари више поштују србе- него Хрвати, и ако су и Мађари католици, јер Срби су се вековима уз Мађаре, Румуне, Бугаре и грке борили против Турака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

05.08.2019 19:46

За Ватикан смо ми Срби од вајкада били сизматици. У оба свјетеска рата су била дозвољена сва могуца зла над насим народом. Загребацки Каптол је увео механизам опроста за за поциниоце злоцина без обзира ста да су урадили. Неки свеценици Степинцеви су знали да одбију да исповоде устасу или домобрана ако би рекао да на дуси не носи нити једног Србина. Недалеко од села гдје сам родјен ратне 1942 је група устаса из правца Дервенте преко Добре Воде упала у село и на Радуловица брду ухватили једног несретног Србина, зивог га везали на разањ и испекли на ватри. Ето за тај злоцин поуздано знам да нико није одговарао. За ради братства и јединстава се није смјело прицати о томе. Муценика пеценог на ватри су мјестани кад су доцекали да се устасе онако смијајуци и пјевајуци врате у правцу Зеравца код Дервенте ту и сахранили и данас на том мјесту има подигнут мањи споменик који свједоци о том догадјају. Ако је ико осјетио на својој кози ста знаци Папска сујета, онда смо то свакако ми Православни Срби. Јуце је у порти манастира Круседол споменута црква у Глини која је запаљена са зивим народом. Исто се десило и са црквом у Јасеновцу да је изгорела са зивим народом у себи. Иако нам се кроз историју десавала зла невидјена, опет нам за кратко вријеме исплива на поврсину колективна амнезија.

Name

Осмо

06.08.2019 13:35

Није могла никаква "ТУРСКА" доци до Саве 1459. из простог разлога јер Турска тада НИЈЕ ПОСТОЈАЛА... Мозда мислис на Османско царство

Name

Браво Сарицу

05.08.2019 15:59

нису само тебе уцили тада то је актуелно, раде и данас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.08.2019 17:33

Тако исто раде и хрвати и муслимани

Name

Мирко

05.08.2019 19:05

Браво момчино, свака част на искрености, све си у праву, неће им на добро изаћи та србомржња, батина има два краја а тај други крај их већ поодавно шиба. Били су глава Југославије а сад су дупе европе !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борик Бања Лука

05.08.2019 20:50

Горан је паметан момак, и што је најважније, реалан је. Погледајте предавање Горана Шарића хттпс://yоуту.бе/ЦЕцxQМЦлке4

Name

Херцеговац

05.08.2019 20:55

И сада то отпијевати уз гусле и имамо идуцих 500 година о цему залудјивати нове нарастаје.

Name

кио

05.08.2019 19:32

нисмо и нецемо никад науцити једну сколу пали смо сви на једном испиту зове се људскост толеранзиа. засто казем србим сам имао сам јаку теску саобрацајну несрецу у италии илегалац без докумената. кад дозивите такву несрецу и останете зиви пробудите се после коме 11 дана немас никог свог близног и видис докторе и особље које је било јако пријатно. у болници сам провео 2 месеца трбало је да се плати све. парок католицки је крузио у болници цитао молитве у болници без дељења по нацији да би на крају мог одласка из болнице рекао потписи замољавам овај папир. упитах ста је то сто требам да потписем казе болницу плацамо ми црква католицка и дајемо ти здравствену књизицу за дзабе лецење за дзабе ако требас. ако требас храну и одецу обрати се овде са адресом. остао сам без реци са једном помисли да после тунела мрака долази и сунце. која толеранца док код нас или у хрватској који нису прави католици реагују тако .... без комента сам после италије и ватикана ови наси ко су .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Италијани као остали европски католици хумани и толерантни!

05.08.2019 20:34

Хрвати?!!!!! Бозе сачувај! Немају везе са правим католичанством. 85 посто затуцано, конзервативно, горе него у средњем вијеку! прва Цоколинда. Јадниопсесивни, не могу се ослободити мржње према Србима. То им је једина забава и храњење ега. Жалим их на сто су се спустили данас у 21. Стољећу. То и нису католици, они су ВЕХАБИЈЕ Католичанства.

Name

Молим

06.08.2019 07:37

Пратите предавања Шарића, једног од племенитих и учених Хрвата који види даље од многих.

ОДГОВОРИТЕ