Нови детаљи у случају смрти Шабана Шаулића

Само неколико мјесеци након трагичне погибије краља народне музике Шабана Шаулића, њемачки јавни тужилац подигао је оптужницу против осумњиченог за његову смрт, тридесет петогодишњег Турчина Левента Алсина.  

Србија 05.08.2019 | 16:44
Нови детаљи у случају смрти Шабана Шаулића
Како преноси Информер, у оптужници стоји да је Левент на дан несреће возио без возачке дозволе и да је под дејством алкохола у својој “мазди” изазвао тешку несрећу на путу А2 у близини града Гитерслоха.

Шабан се 17. фебруара враћао са заказаног наступа, а када је кренуо на аеродром у Дортмунду, на њега је тада налетео пијани Левент, брзином од 160 километара на сат, на мјесту гдје је дозвољено 80 км/х.

Шабан је изашао из возила, али се срушио послије и умро од посљедица унутрашњег крварења услед пуцања аорте. 

Алсин је прво провео три мјесеца у притвору, а сада, како тврди његов адвокат, живи у страху, на тајној локацији.

Након подигнуте оптужнице, Шабанова породица за Блиц наводи да вјерује у правосудни систем Њемачке, као и да ће Шабан Шаулић након правосудне пресуде коначно моћи да почива у миру. Породица се нада да ће оптужени добити максималну казну затвора од пет година.

– Вјерујемо у правосудни систем Немачке и надамо се да ће сви они урадити до краја посао коректно и да ће правда на крају бити задовољена. Породица се придружила овој тужби тако да ћемо са пажњом пратити случај и сачекати разрјешење. Очекујемо максималну казну и да то буде својеврсна опомена свима осталима који праве овакве врсте саобраћајних прекршаја – поручује породица Шаулић.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МД

05.08.2019 16:45

Под дејством алкохола, са дупло већом брзином од дозвољене проузроковати нечију смрт и све то 5 година затвора маxимум. Свашта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

05.08.2019 21:37

Узме БиХ-а Држављанство и Занимање поткивач, и тражи изручење у БиХ и ако дође неће добит ништа.,Бит ће нема доказа,или неутемељени Докази.Било у који Ентитет.

Name

Зика

05.08.2019 17:31

Нека ти је рахмет велики безкрајни јер то ти зеле јарани.Амин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стана

06.08.2019 09:25

Ако нема правде код нас, нека је барем Сабан добије у Њемацкој. Не дај Бозе да му се овдје ста догодило, никад кривце не би стигла казна.

ОДГОВОРИТЕ