Novi detalji u slučaju smrti Šabana Šaulića

Samo nekoliko mjeseci nakon tragične pogibije kralja narodne muzike Šabana Šaulića, njemački javni tužilac podigao je optužnicu protiv osumnjičenog za njegovu smrt, trideset petogodišnjeg Turčina Leventa Alsina.  

Srbija 05.08.2019 | 16:44
Novi detalji u slučaju smrti Šabana Šaulića
Kako prenosi Informer, u optužnici stoji da je Levent na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole i da je pod dejstvom alkohola u svojoj “mazdi” izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini grada Gitersloha.

Šaban se 17. februara vraćao sa zakazanog nastupa, a kada je krenuo na aerodrom u Dortmundu, na njega je tada naleteo pijani Levent, brzinom od 160 kilometara na sat, na mjestu gdje je dozvoljeno 80 km/h.

Šaban je izašao iz vozila, ali se srušio poslije i umro od posljedica unutrašnjeg krvarenja usled pucanja aorte. 

Alsin je prvo proveo tri mjeseca u pritvoru, a sada, kako tvrdi njegov advokat, živi u strahu, na tajnoj lokaciji.

Nakon podignute optužnice, Šabanova porodica za Blic navodi da vjeruje u pravosudni sistem Njemačke, kao i da će Šaban Šaulić nakon pravosudne presude konačno moći da počiva u miru. Porodica se nada da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu zatvora od pet godina.

– Vjerujemo u pravosudni sistem Nemačke i nadamo se da će svi oni uraditi do kraja posao korektno i da će pravda na kraju biti zadovoljena. Porodica se pridružila ovoj tužbi tako da ćemo sa pažnjom pratiti slučaj i sačekati razrješenje. Očekujemo maksimalnu kaznu i da to bude svojevrsna opomena svima ostalima koji prave ovakve vrste saobraćajnih prekršaja – poručuje porodica Šaulić.

(Srpskainfo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MD

05.08.2019 18:45

Pod dejstvom alkohola, sa duplo većom brzinom od dozvoljene prouzrokovati nečiju smrt i sve to 5 godina zatvora maximum. Svašta.

ODGOVORITE
Name

istina

05.08.2019 23:37

Uzme BiH-a Državljanstvo i Zanimanje potkivač, i traži izručenje u BiH i ako dođe neće dobit ništa.,Bit će nema dokaza,ili neutemeljeni Dokazi.Bilo u koji Entitet.

Name

Zika

05.08.2019 19:31

Neka ti je rahmet veliki bezkrajni jer to ti zele jarani.Amin

ODGOVORITE
Name

Stana

06.08.2019 11:25

Ako nema pravde kod nas, neka je barem Saban dobije u Njemackoj. Ne daj Boze da mu se ovdje sta dogodilo, nikad krivce ne bi stigla kazna.

ODGOVORITE