Убијени родитељи двомјесечне бебе

У масакру који се прије два дана десио у тржном центру Wалмарт у Ел Пасу, када је убијено најмање двадесет особа, животе су изгубили и родитељи двомјесечне бебе Јордан и Андре Анцхондо.

Свијет 05.08.2019 | 14:35
Убијени родитељи двомјесечне бебе
Један од ужаснијих призора био је управо тај када су Јордан и Андре уложили херојске напоре како би спасили своју бебу, након чега су убијени.

"Андре је био испред нападача како би заштитио Јордан, док је Јордан за то вријеме штитила бебу", рекла је Мониqуе Террy, 21-годишња родица Јордан Анцхондо за Гуардиан, преноси Клиx.

Федерални тужиоци су пуцњаву у Тексасу окарактеризирали као акт тероризма и могући злочин из мржње, а 21-годишњи нападач приведен је у суботу.

Террy је такођер за Гуардиан изјавила да је породица касније сазнала да ни Андре није преживио, да је умро у Wалмарту. Јордан и Андре били су родитељи троје дјеце, једно има пет година, друго двије године, а треће два мјесеца.

Јордан Анцхондо и њен супруг Андре Јордан Анцхондо и њен супруг Андре

"Јордан и Андре су своју петогодишњу кћерку оставили у навијачком кампу у близини, непосредно прије одласка у Wалмарт како би купили школски прибор. Веома је тешко, јер је Јордан била свјетло наше породице. Двомјесечна дјевојчица која је била с родитељима у Wалмарту током напада задобила је два прелома прста, али се добро опоравља. Дјеца још не разумију шта се десило. Њихов син стално пита за маму и тату", рекла је Террy.

Елизабетх Террy, тетка трагично страдале Јордан, рекла је да је јасно да су родитељи дали живот за своје дијете.

"Дијете је живо због јунаштва и мајке и оца. Они су невјероватни родитељи у сваком смислу те ријечи. То је огроман губитак за породицу и огроман губитак за свијет", казала је Елизабетх.

Породица напорно ради на томе, додала је Елизабетх, да дјеци пружи подршку. Рекла је такође да је инспиративно било видјети како ожалошћене породице подржавају једна другу.

Локални тужиоци рекли су да имају намјеру тражити смртну казну за осумњиченог за пуцњаву. Власти још нису именовале жртве пуцњаве у Тексасу.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар