Ubijeni roditelji dvomjesečne bebe

U masakru koji se prije dva dana desio u tržnom centru Walmart u El Pasu, kada je ubijeno najmanje dvadeset osoba, živote su izgubili i roditelji dvomjesečne bebe Jordan i Andre Anchondo.

Svijet 05.08.2019 | 14:35
Ubijeni roditelji dvomjesečne bebe
Jedan od užasnijih prizora bio je upravo taj kada su Jordan i Andre uložili herojske napore kako bi spasili svoju bebu, nakon čega su ubijeni.

"Andre je bio ispred napadača kako bi zaštitio Jordan, dok je Jordan za to vrijeme štitila bebu", rekla je Monique Terry, 21-godišnja rodica Jordan Anchondo za Guardian, prenosi Klix.

Federalni tužioci su pucnjavu u Teksasu okarakterizirali kao akt terorizma i mogući zločin iz mržnje, a 21-godišnji napadač priveden je u subotu.

Terry je također za Guardian izjavila da je porodica kasnije saznala da ni Andre nije preživio, da je umro u Walmartu. Jordan i Andre bili su roditelji troje djece, jedno ima pet godina, drugo dvije godine, a treće dva mjeseca.

Jordan Anchondo i njen suprug Andre Jordan Anchondo i njen suprug Andre

"Jordan i Andre su svoju petogodišnju kćerku ostavili u navijačkom kampu u blizini, neposredno prije odlaska u Walmart kako bi kupili školski pribor. Veoma je teško, jer je Jordan bila svjetlo naše porodice. Dvomjesečna djevojčica koja je bila s roditeljima u Walmartu tokom napada zadobila je dva preloma prsta, ali se dobro oporavlja. Djeca još ne razumiju šta se desilo. Njihov sin stalno pita za mamu i tatu", rekla je Terry.

Elizabeth Terry, tetka tragično stradale Jordan, rekla je da je jasno da su roditelji dali život za svoje dijete.

"Dijete je živo zbog junaštva i majke i oca. Oni su nevjerovatni roditelji u svakom smislu te riječi. To je ogroman gubitak za porodicu i ogroman gubitak za svijet", kazala je Elizabeth.

Porodica naporno radi na tome, dodala je Elizabeth, da djeci pruži podršku. Rekla je takođe da je inspirativno bilo vidjeti kako ožalošćene porodice podržavaju jedna drugu.

Lokalni tužioci rekli su da imaju namjeru tražiti smrtnu kaznu za osumnjičenog za pucnjavu. Vlasti još nisu imenovale žrtve pucnjave u Teksasu.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar