Дијете изуједао пас луталица

Троипогодишњу дјевојчицу напао је пас луталица у центру Ваљева, али ју је срећом од тежих посљедица спасио отац с којим се шетала.

Србија 05.08.2019 | 13:27
Дијете изуједао пас луталица
Вечерња шетња центром града током фестивала “Тешњарске вечери” за породицу М. М. претворила се у ноћну мору, пошто се пас луталица устремио на главу његове кћерке, док су пролазили поред кафића на обали Колубаре у Чика Љубиној улици.

– Кћеркица је ишла тик поред мене. Примјетио сам пса који је сједио, а дијете је пружило руку према њему, пошто воли псе, а и сами их имамо кући. Међутим, он је невјероватном брзином кренуо према њеној глави. Успјела је само да се окрене назад, али ју је дохватио за образ два пута, прије него што сам успио да га шутнем и да је одбраним – прича М. М.

 С обзиром да је дјетету текла крв и да је плакала од бола, М. М. каже да се успаничио и да није примјетио у ком правцу је пас луталица побјегао. 

– Дијете сам унио у кафић гдје јој је жена брисала образ, заустављала крв и смиривала, у међувремену сам звао супругу да аутомобилом дође по нас. Отишли смо у Ургентни центар гдје је кћерки указана помоћ. Сада је најважније да она буде добро, а размислићемо да ли ћемо тужити Град. Мислим да не постоји рјешење за псе луталице и највише кривим људе који их избацују на улицу и Град који то не рјешава и не кажњава неодговорне власнике – каже отац троипогодишње дјевојчице.

Иначе, градским властима је од почетка ове године због напада паса луталица поднијето више од 100 захтјева за накнаду штете, а по подацима за првих пола године, пси су ујели осморо дјеце, од којих је најмлађе, до овог случаја кћерке М. М, имало 7 година.

На име накнаде штете грађанима због уједа луталица исплаћено је 1,9 милиона динара, а пољопривредницима због напада на домаће животиње 1,8 милиона динара.

Процијена колико напуштених паса има на ваљевским улицама не постоји, а азил за њихов смјештај у Златарићу, који има капацитет 200 паса, стално је пун.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дудук

05.08.2019 11:35

Док је год неким поремећеним умовима опасна животиња важнија од људског живота, ово ће се дешавати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоја

05.08.2019 12:11

Људска зивотиња је од мирног пса направила опасну зивотињу.

Name

Законски уредири

05.08.2019 14:17

Подијелити луталице онима који немају дјецу.

Name

Ре: Зоја

05.08.2019 20:32

Нико ти не брани, накупи их пуну кућу, па живи у миру с њима!

Name

Борац Рс

05.08.2019 12:02

Бањалука је пуна луталица паса,на нову станицу,не мозес проци,на пероне,од паса,каква власт,такав и град,запустен,пун смеца,музика она барабска,ојкаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ад

05.08.2019 12:17

Синторе активирати и цистити градове од паса луталица. Коме је зао нек их води себи куци. Дјеца и народ су много вазнији.Ста да додје до ивалидности или смрти изуједане особе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

05.08.2019 20:11

Шта мислиш под тим "чистити градове од паса луталица"? Трпати их на стотине у камионе, па их возити у рубна села на општинама и пуштати око поноћи, како то већ многе општине раде?! Е, па, господо грађанска, нико вам из села није накотио толике псе, него их набављате као љубимце, изгустирате за мјесец дана и шутнете напоље! Али, у селима нема контејнера пуних хране, па вам се врло брзо враћају на кухињу!