Dijete izujedao pas lutalica

Troipogodišnju djevojčicu napao je pas lutalica u centru Valjeva, ali ju je srećom od težih posljedica spasio otac s kojim se šetala.

Srbija 05.08.2019 | 13:27
Dijete izujedao pas lutalica
Večernja šetnja centrom grada tokom festivala “Tešnjarske večeri” za porodicu M. M. pretvorila se u noćnu moru, pošto se pas lutalica ustremio na glavu njegove kćerke, dok su prolazili pored kafića na obali Kolubare u Čika Ljubinoj ulici.

– Kćerkica je išla tik pored mene. Primjetio sam psa koji je sjedio, a dijete je pružilo ruku prema njemu, pošto voli pse, a i sami ih imamo kući. Međutim, on je nevjerovatnom brzinom krenuo prema njenoj glavi. Uspjela je samo da se okrene nazad, ali ju je dohvatio za obraz dva puta, prije nego što sam uspio da ga šutnem i da je odbranim – priča M. M.

 S obzirom da je djetetu tekla krv i da je plakala od bola, M. M. kaže da se uspaničio i da nije primjetio u kom pravcu je pas lutalica pobjegao. 

– Dijete sam unio u kafić gdje joj je žena brisala obraz, zaustavljala krv i smirivala, u međuvremenu sam zvao suprugu da automobilom dođe po nas. Otišli smo u Urgentni centar gdje je kćerki ukazana pomoć. Sada je najvažnije da ona bude dobro, a razmislićemo da li ćemo tužiti Grad. Mislim da ne postoji rješenje za pse lutalice i najviše krivim ljude koji ih izbacuju na ulicu i Grad koji to ne rješava i ne kažnjava neodgovorne vlasnike – kaže otac troipogodišnje djevojčice.

Inače, gradskim vlastima je od početka ove godine zbog napada pasa lutalica podnijeto više od 100 zahtjeva za naknadu štete, a po podacima za prvih pola godine, psi su ujeli osmoro djece, od kojih je najmlađe, do ovog slučaja kćerke M. M, imalo 7 godina.

Na ime naknade štete građanima zbog ujeda lutalica isplaćeno je 1,9 miliona dinara, a poljoprivrednicima zbog napada na domaće životinje 1,8 miliona dinara.

Procijena koliko napuštenih pasa ima na valjevskim ulicama ne postoji, a azil za njihov smještaj u Zlatariću, koji ima kapacitet 200 pasa, stalno je pun.

(Srpskainfo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Дудук

05.08.2019 11:35

Док је год неким поремећеним умовима опасна животиња важнија од људског живота, ово ће се дешавати!

ODGOVORITE
Name

Zoja

05.08.2019 12:11

Ljudska zivotinja je od mirnog psa napravila opasnu zivotinju.

Name

Zakonski urediri

05.08.2019 14:17

Podijeliti lutalice onima koji nemaju djecu.

Name

Re: Zoja

05.08.2019 20:32

Нико ти не брани, накупи их пуну кућу, па живи у миру с њима!

Name

Borac Rs

05.08.2019 12:02

Banjaluka je puna lutalica pasa,na novu stanicu,ne mozes proci,na perone,od pasa,kakva vlast,takav i grad,zapusten,pun smeca,muzika ona barabska,ojkace.

ODGOVORITE
Name

Ad

05.08.2019 12:17

Sintore aktivirati i cistiti gradove od pasa lutalica. Kome je zao nek ih vodi sebi kuci. Djeca i narod su mnogo vazniji.Sta da dodje do ivalidnosti ili smrti izujedane osobe?

ODGOVORITE
Name

Re:

05.08.2019 20:11

Шта мислиш под тим "чистити градове од паса луталица"? Трпати их на стотине у камионе, па их возити у рубна села на општинама и пуштати око поноћи, како то већ многе општине раде?! Е, па, господо грађанска, нико вам из села није накотио толике псе, него их набављате као љубимце, изгустирате за мјесец дана и шутнете напоље! Али, у селима нема контејнера пуних хране, па вам се врло брзо враћају на кухињу!